ΓυναίQα είναι…

Κατερίνα Ευαγγελινού
ΓυναίQα είναι…

Εάν δε μιλήσουμε στο Queen για τη γυναίκα, το οποίο είναι ολοκληρωτικά αφιερωμένο σε όλες εμάς, τότε που αλλού;

Σκέφτομαι την έννοια της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και ομολογώ ότι η σκέψη μου τρέχει σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους.

Μπορεί να μην έχω βιώσει ακόμα την μητρότητα, αλλά δε γίνεται να μη ξεκινήσω από τον πιο σημαντικό και ιερό ρόλο, αυτόν της μητέρας. Ίσως και ο μοναδικός ρόλος που από την αρχαιότητα παραμένει ίδιος. Η μάνα που με κάθε θυσία και ανιδιοτελή αγάπη μεγαλώνει τα παιδιά της.

Η γυναίκα στη σύγχρονη κοινωνία έχει πολλές ευθύνες, καθώς είναι σκληρά εργαζόμενη, θέτει στόχους και το παρελθόν μας έχει δείξει ότι μπορεί να κατακτήσει και υψηλόβαθμες θέσεις, όπου πριν από πολλές δεκαετίες δε μπορούσαν ούτε να το ονειρευτούν. Τα παραπάνω βέβαια έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Φυσικά, η γυναίκα είναι και σύντροφος-σύζυγος, η οποία κατά τη γνώμη μου πρέπει να γεμίζει το σπίτι με ζεστασιά, θαλπωρή, ωραίες μυρωδιές από γλυκά και φαγητά, να κρατάει τις παραδόσεις, να δίνει αγάπη και να δείχνει κατανόηση προς το σύντροφο της.

Τέλος, η γυναίκα δε πρέπει να ξεχνάει ακόμα ένα πολύ σημαντικό ρόλο! Ότι είναι Γυναικα!

Να φροντίζει τον εαυτό της και να του αφιερώνει χρόνο. Να μην παγιδεύεται σε έναν από όλους αυτούς τους ρόλους της ζωής! Να θαυμάζει τον εαυτό της που καταφέρνει κάποια από τα παραπάνω και να τον αγαπάει γιατί το αξίζει!!!

Περιμένω τα μηνύματα σου στη προσωπική σελίδα μου στο Instagram