6+1 facts για τις γυναίκες που αξίζει να γνωρίζεις!

6+1 facts για τις γυναίκες που αξίζει να γνωρίζεις!

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας, που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 στη Νέα Υόρκη, από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας. Οι γυναίκες αυτές δεν δίστασαν να βγουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

2. Οι γυναίκες δουλεύουν περισσότερο από τους άντρες

Μπορεί να έχει επικρατήσει η άποψη ότι οι άντρες είναι πιο... δουλευταράδες, αλλά σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί, σε πολλές χώρες του κόσμου, οι γυναίκες δουλεύουν περισσότερες ώρες από τους άνδρες αλλά -δυστυχώς- πληρώνονται λιγότερο! Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία έρευνας της Παγκόσμιας Τράπεζας τα οποία αναφέρουν ότι μόνο το 50% των γυναικών σε διεθνές επίπεδο έχει σήμερα πρόσβαση στην αγορά εργασίας, ενώ η πλειονότητα των γυναικών που εργάζεται, αμείβεται κατά μέσο όρο 24% λιγότερο από τους άνδρες!

3. Οι γυναίκες παράγουν το 50% του φαγητού παγκοσμίως!

Άλλο ένα σημαντικό γεγονός που αξίζει να γνωρίζεις είναι ότι σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (F.A.O.), το 50% των τροφίμων που παράγονται ετησίως στον κόσμο καλλιεργείται από γυναίκες (στην Αφρική το ποσοστό αυτό «αγγίζει» το 90% και στην Ασία στο 60%). Δυστυχώς, όμως, παρά τη σκληρή τους δουλειά, οι αγρότισσες σε ολόκληρο τον κόσμο δεν έχουν ίσες ευκαιρίες με τους άνδρες συναδέλφους τους. Ουπς!

4. Χρησιμοποιούμε 20.000 λέξεις ημερησίως, ενώ οι άνδρες μόνο 7.000!

Την επόμενη φορά που ένας άντρας θα σου πει ότι μιλάς πολύ, αξίζει να του δώσεις μια περισσότερο… επιστημονική απάντηση. Για όλα ευθύνεται μια πρωτεΐνη, η Foxp2! Ναι, χάρη στη συγκεκριμένη πρωτεΐνη οι γυναίκες μιλούν γενικά περισσότερο! Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, οι γυναίκες χρησιμοποιούν περίπου 20.000 λέξεις ημερησίως, ενώ οι άνδρες μόνο 7.000.

5. Περισσότερα κορίτσια από αγόρια ολοκληρώνουν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσή

Φαίνεται επίσης ότι οι γυναίκες τα πηγαίνουν καλύτερα από τους άντρες όσον αφορά στο κομμάτι της μόρφωσης. Ωστόσο, αν και το 58% των αποφοίτων των σχολών είναι γυναίκες και το γεγονός ότι περισσότερα κορίτσια από αγόρια ολοκληρώνουν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσή τους ανά τον κόσμο, οι άνδρες εξακολουθούν μέχρι σήμερα να κυριαρχούν στις θετικές επιστήμες (60%) και να πληρώνονται λιγότερα όταν πιάνουν δουλειά.

6. Οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Αν κρίνουμε, πάντως, από τις έρευνες που διαβάζουμε, το σίγουρο είναι ότι θα ζήσουμε περισσότερο από τους άντρες. Δεν ξέρουμε αν είναι απλά θέμα DNA ή αν γενικά είμαστε πιο… ανθεκτικές, ωστόσο, το προσδόκιμο όριο ζωής των γυναικών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο στα 72 έτη, ενώ ο μέσος όρος για τους άντρες «αγγίζει» σχεδόν τα 68 χρόνια.

One more #fact!

Τέλος, μάθε κι ένα… girly fact: Η μέση γυναίκα έχει στην κατοχή της περισσότερα από 25 ζευγάρια παπούτσια!

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 2017