Δύναμη είναι να πέφτεις και να σηκώνεσαι ξανά

Δύναμη είναι να πέφτεις και να σηκώνεσαι ξανά

Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, πρόεδρος του συλλόγου «ΑΛΜΑ», έχει βοηθήσει χιλιάδες παιδιά και ξέρει καλά τι σημαίνει δυνατός άνθρωπος

Κάθε μέρα ακούμε ή διαβάζουμε ιστορίες για ανθρώπους που ξεπερνούν τις δυνατότητες τους. Ανθρώπους κάθε ηλικίας που αψηφούν τις δυσκολίες και υπερπηδούν τα εμπόδια που ορθώνονται στο δρόμο τους. Ανθρώπους ξεχωριστούς, λιγάκι πιο δυνατούς από τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς. Όμως, τι πραγματικά σημαίνει δυνατός άνθρωπος;

«Δυνατός άνθρωπος είναι αυτός που σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν πέσει, ξέρει ότι πρέπει να σηκωθεί και να συνεχίσει. Σε κάθε περίπτωση, πάντα, η ζωή είναι πιο δυνατή από εμάς, και πρέπει να την ακολουθείς» λέει η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος του συλλόγου «ΑΛΜΑ».

Και η ίδια ξέρει τη σωστή απάντηση γιατί είναι κι αυτή ένας δυνατός άνθρωπος.

Από το 1994 όταν και εγκαινίασε άτυπα τη λειτουργία του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», προσφέρει ακούραστα -και δίχως να περιμένει ανταμοιβή- τη βοήθειά της σε περισσότερα από 2000 παιδιά και τις οικογένειές τους. Τους έχει βοηθήσει να δουν τον κόσμο με άλλα μάτια.

Η δουλειά της είναι δύσκολη και πολύ απαιτητική. Η καθημερινότητά της είναι γεμάτη δυσκολίες και απογοητεύσεις. Κάποιες μέρες φτάνει στα όριά της. Κι όμως, δε «λυγίζει», δεν τα παρατάει.

Σαν δυνατός άνθρωπος που είναι βρίσκει κάπου μέσα της τη δύναμη και συνεχίζει. Ξεπερνάει τον πόνο και προσφέρει απλόχερα ότι έχει. Όταν δεν τα καταφέρνει, χρειάζεται απλώς μια δυνατή λύση.