Φωτιά στην Εύβοια: Ανεξέλεγκτη η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων - Εκκενώνονται δύο χωριά

Φωτιά στην Εύβοια: Ανεξέλεγκτη η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων - Εκκενώνονται δύο χωριά

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Εκκενώνονται τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι στην Εύβοια για να γίνει εκκένωση καθώς οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση και βρίσκονται μια ανάσα προς τα χωριά. Πυροσβεστικά οχήματα από τις γύρω περιφέρειες φτάνουν συνεχώς στην πυρκαγιά στην Αγριλίτσα της Εύβοιας, ενώ εκεί βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», προκειμένου να γίνεται επιτόπου ο συντονισμός των δυνάμεων που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο χωριό Μακρυμάλλη κόπηκε και το ρεύμα με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι υδροφόρες να ανεφοδιαστούν. Η εκκένωση γίνεται με πούλμαν και του στρατού. Οι φλόγες έχουν φτάσει στα 500 μέτρα από το χωριό σύμφωνα με μάρτυρες.

Μετά τη νέα ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής που έγινε νωρίτερα, αυτή την ώρα στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 227 πυροσβέστες και 75 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος κάνουν ρίψεις νερού έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, ενώ ένα ακόμα ελικόπτερο συντονιστικό κατευθείνει τα εναέρια μέσα στα σημεία που πρέπει να ενεργήσουν.

Τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνδράμουν δύο ομάδες πεζοπόρων του στρατού, εθελοντές, οκτώ μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες της Περιφέρειας και ΟΤΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr