9 μικρά αλλά αγχωτικά λάθη που όλες έχουμε κάνει στην καριέρα μας

9 μικρά αλλά αγχωτικά λάθη που όλες έχουμε κάνει στην καριέρα μας

Στην πρώτη έξοδο με τους συναδέλφους ήπιες όλο το αλκόολ που υπήρχε στο club!

Kανείς δεν είναι τέλειος και για αυτό το λόγο όλες έχουμε ζήσει τις ίδιες αγχωτικές και ντροπιαστικές καταστάσεις στο γραφείο. Δεν είναι κακό να σου συμβούν είναι κακό να μην τις αφήσεις πίσω σου γρήγορα... Κάνοντας μια έρευνα στο γραφείο αυτές είναι οι κρίσεις που όλες ζήσαμε ως επαγγελματίες...

1. Έφτασες στο σημαντικό meeting του τμήματος σου με πέντε λεπτά καθυστέρηση. Όταν έφτασες, μπήκες μέσα στην αίθουσα συναντήσεων με ένα αθώο βλέμμα και παράλληλα λέγοντας... "συγνώμη για την καθυστέρηση". Κανείς δεν σου απάντησε, "δεν πειράζει".

2. "Μήπως τελικά η φούστα μου είναι πολύ κοντή για το γραφείο"; Αναρωτήθηκες μετά τα σχόλια όλων των συναδέλφων. Ήθελεςνα είσαι η καλοντυμένη του γραφείου, αλλά τελικά το παράκανες. Μην ανησυχείς έχει συμβεί σε όλες μας.

3. Τη στιγμή που κάτι τρομερό έγινε στο γραφείο σου, στέλνεις μήνυμα στην κολλητή σου στο Gmail για να της τα πεις όλα αναλυτικά, αλλά εκείνη δεν είναι εκεί. Και τώρα πρέπει να κουτσομπολεύσεις με κάποια συνάδελφό σου το περιστατικό ενώ δεν την εμπιστεύεσαι!

4. Η αμήχανη στιγμή που ένα σημαντικό πρόσωπο της εταιρείας που δουλεύεις σε καλεί σε συνάντηση και εσύ δεν έχεις ιδέα για ποιο λόγο σε θέλει. Πρώτη σκέψη πως απολύεσαι, δεύτερη σκέψη πως πήρες προαγωγή και τρίτη πως κατάλαβαν ότι αργείς τα πρωινά. Τι συνβέβη τελικά; Ήθελε να σε ρωτάει αν μπορείς να συμμετέχεις στο καινούριο project του τμήματος. Μέχτι τότε, όμως, άλλαξες δέκα χρώματα!

5. Στην πρώτη έξοδο με τους συναδέλφους σου ήπιες τόσα ποτά που η εικόνα της δυναμικής συγκροτημένης γυναίκας χάλασε δια παντός. Το χειρότερο, όμως, είναι η επόμενη μέρα που οι συνάδελφοι κάνουν αναπαράσταση στη διευθύντια τη συνομιλία σου με τον barman.

6. Ήσουν στο Facebook, στο Twitter, στο Pinterest, στο Gmail chat τη στιγμή που ακριβώς πίσω από την οθόνη του υπολογιστή σου πέρασε ο διευθυντής. Φυσικά και είδε ότι δεν δουλεύεις. Εσύ απλά χαμογέλασες αμήχανα.

7. Έκανες κάποιο σημαντικό λάθος. Δεν πρόσεξες, δεν είχες χρόνο, δεν κατάλαβες. Όλοι κάνουμε λάθη πάνω στη δουλειά, αλλά το άγχος είναι πάντα το ίδιο. Μέχρι να διαπιστώσεις ότι δεν θα σε απολύσουν θα περάσεις κάποιες δύσκολες ώρες.

8. Έκλαψες. Όλοι κάναμε αυτό το λάθος κάποια στιγμή στην καριέρα μας παρά το γεγονός πως υποσχεθήκαμε να μην το κάνουμε ποτέ. Ο προϊστάμενος σου εξηγούσε τι έκανες λάθος και εσύ αναψοκοκκίνισες μέχρι να βγεις από το γραφείο του για να μπας κατευθείαν στο μπάνιο να κλάψεις.

9. Τουίταρες ή πόσταρες κάτι στο Facebook όταν ήσουν θυμωμένη με μία συνάδελφο και μετά αναρωτήθηκες μήπως έκανες λάθος. Μάλλον ναι. Καλύτερα να το διαγράψεις!

Διαβάστε ακόμη:

4 βασικοί μύθοι για την καριέρα που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

4 απλά κόλπα για να γίνετε πιο αποδοτικοί στη δουλειά σας!