Μαθητής στο PIERCE; Χαρούμενος μαθητής!

Μαθητής στο PIERCE; Χαρούμενος μαθητής!

Τι είναι αυτό που κάνει ένα σχολείο ιδανικό για ένα παιδί; Σίγουρα προδιαγραφές όπως, το υψηλό ποσοστό επιτυχίας στις Πανελλήνιες και οι προοπτικές για το ακαδημαϊκό μέλλον του μαθητή- όμως όχι μόνο αυτό. Οι ειδικοί έχουν τονίσει πως παράλληλα με την επένδυση στη γνώση, αυτό που έχει τεράστια σημασία είναι η συναισθηματική εξέλιξη του μαθητή και η καλλιέργεια της προσωπικότητάς του. Το να μορφώνεται δηλαδή σε ένα περιβάλλον όπου έχει αγκαλιάσει την φιλοσοφία ότι οι βάσεις για τον επιτυχημένο άνθρωπο του αύριο βρίσκονται στο χαρούμενο παιδί του σήμερα.


Ένα τέτοιο σχολείο είναι το PIERCE – Γυμνάσιο και Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Σε ποιοτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2014, το 74% των γονιών δήλωσε πως τα παιδιά τους είναι χαρούμενα που πηγαίνουν στο PIERCE. Τι κάνει όμως τα παιδιά να γυρίζουν κάθε μέρα στο σπίτι γεμάτα εμπειρίες και χαρά;


- Η πολυδιάστατη εκπαιδευτική εμπειρία. Οι μαθητές του PIERCE αισθάνονται καθημερινά ότι όλοι οι ορίζοντες είναι ανοικτοί μπροστά τους: Με ένα πρόγραμμα που ενθαρρύνει την ενεργή συμμετοχή στην παιδαγωγική διαδικασία. Με περισσότερους από 50 ομίλους που δίνουν διέξοδο σε κάθε ταλέντο και αναπτύσσουν την κριτική σκέψη, αλλά και τις δεξιότητες κάθε παιδιού. Με συμμετοχή στα διεθνή σχολικά δρώμενα μέσω εκπαιδευτικών ταξιδιών σε όλο τον κόσμο, όπως για παράδειγμα η ευκαιρία συμμετοχής στο θερινό πρόγραμμα του φημισμένου Phillips Exeter Academy με υποτροφία.
- Η κοινωνία του PIERCE. H Μαθητική Κοινότητα του σχολείου είναι μία δημιουργική κοινότητα που παίρνει πρωτοβουλίες, δουλεύει συλλογικά και ενισχύει την ανάπτυξη δεσμών μεταξύ συμμαθητών που συνεργάζονται για έναν κοινό σκοπό, από τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεις έως την υλοποίηση φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών.
- To ιδανικό σχολικό περιβάλλον. Ένα κατάφυτο campus στο φυσικό περιβάλλον της πλαγιάς του Υμηττού στην Αγία Παρασκευή. Πρότυπες αθλητικές εγκαταστάσεις που αποτελούν ένα ατέλειωτο πεδίο δραστηριοτήτων. Οι δυνατότητες του campus όπου στεγάζεται το PIERCE, δημιουργούν την αίσθηση της ελευθερίας, της ηρεμίας και της αρμονίας μεταξύ της σύγχρονης σχολικής ζωής και της ζωής μέσα στη φύση.


Για το PIERCE, η ευτυχία του παιδιού είναι τόσο σημαντική όσο και η αυτοπειθαρχία. Γι' αυτό και υπάρχουν σαφείς κανόνες και τα όρια, όχι ως μέσο χειραγώγησης αλλά ως αποτέλεσμα σεβασμού στον άνθρωπο και το σύνολο, ώστε αυτές οι αξίες να γίνουν μέρος της προσωπικής καλλιέργειας κάθε παιδιού.


Τα αποτελέσματα της έρευνας το δείχνουν, αλλά τα καθημερινά χαμόγελα των μαθητών του PIERCE το αποδεικνύουν: Μαθητής στο PIERCE σημαίνει χαρούμενος μαθητής!

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο http://www.pierce.gr/