Το DEREE ανακοινώνει νέα προγράμματα οικονομικής υποστήριξης στους φοιτητές

Ερμιόνη Σαρρή
Το DEREE ανακοινώνει νέα προγράμματα  οικονομικής υποστήριξης στους φοιτητές

Ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης, στηρίζοντας το 90% των φοιτητών του που αιτούνται οικονομικής ενίσχυσης

Το DEREE - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, πιστό στη δέσμευσή του για την παροχή ίσων ευκαιριών εκπαίδευσης, ανακοινώνει τη συνέχιση των προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης των φοιτητών του, υποστηρίζοντας, με τον τρόπο αυτό, το 90% των αιτούντων. Στο πλαίσιο αυτό, και με τη συμβολή φορέων, ιδρυμάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων που προσφέρουν πόρους και ακαδημαϊκές ή επαγγελματικές ευκαιρίες, το DEREE ανακοινώνει μια σειρά σημαντικών ενεργειών:

- Τη συνέχιση του Προγράμματος Υποτροφιών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με αύξηση των παρεχόμενων υποτροφιών σε πενήντα. Το πρόγραμμα προσφέρει υποτροφίες σε φοιτητές του δημόσιου πανεπιστημίου που επιθυμούν να κάνουν παράλληλες σπουδές στο DEREE για την απόκτηση υποειδίκευσης (minor), ενώ χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και από κεφάλαια του Κολλεγίου.

- Την ενίσχυση των εξειδικευμένων υποτροφιών για σπουδές στο εξωτερικό. Φέτος, το Grace Hotels Foundation του Ομίλου Libra Group προσφέρει, για πρώτη φορά σε φοιτητές Τουρισμού του DEREE, την ευκαιρία να φοιτήσουν με υποτροφία για ένα εξάμηνο στο Cornell, το κορυφαίο πανεπιστήμιο παγκοσμίως στις Τουριστικές Σπουδές.

- Το σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων προγραμμάτων υποστήριξης. Η P&G Hellas για πρώτη φορά φέτος προσφέρει υποτροφίες που καλύπτουν τα έξοδα διαμονής στις φοιτητικές εστίες του DEREE, σε φοιτητές που έρχονται από περιοχές εκτός Αττικής.

- Τη συνέχιση του επιτυχημένου προγράμματος Work Study, που δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές να δουλεύουν επ’ αμοιβή σε διοικητικά γραφεία του Κολλεγίου, παράλληλα με τις σπουδές τους και σε τομείς σχετικούς με αυτές.

- Τη συνέχιση και την ενίσχυση του προγράμματος ακαδημαϊκών υποτροφιών, που προσφέρει στήριξη σε κάθε μαθητή με βαθμό Απολυτηρίου πάνω από 17. Μέσω αντίστοιχων προγραμμάτων, εκατοντάδες νέοι προχώρησαν σε εγγραφή στο DEREE, αμέσως μετά την αποφοίτησή τους, με το 25% των νέων φοιτητών να έχουν βαθμό απολυτηρίου πάνω από 18.

- Την ενίσχυση του προγράμματος πρακτικής άσκησης σε διεθνείς εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εταιρείες όπως η Coca-Cola Group, η IMERYS, η Libra Group, κ.ά. προσφέρουν θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης εκτός συνόρων, που τοποθετούν τους φοιτητές στο κέντρο της διεθνούς αγοράς εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 81% των φοιτητών που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα πρακτικής εξάσκησης στο εξωτερικό απασχολούνται ήδη, συχνά στις εταιρείες όπου έκαναν την πρακτική τους. Επιπλέον, προσφέρονται θέσεις εργασίας και στην Ελλάδα, σε κορυφαίες διεθνείς εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και η Johnson & Johnson.

Το Κολλέγιο λειτουργεί κατά τα πρότυπα αμερικανικών ανεξάρτητων μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, όπως το Yale και το Harvard, διοικούμενο από ένα Συμβούλιο Επιτρόπων που εργάζεται εθελοντικά, προσφέροντας δωρεές και κάνοντας διαχείριση των πόρων, με κριτήριο την επανεπένδυση των κερδών στην εκπαίδευση. Αντίθετα με ό,τι συνιστά η ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα, για το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος η αύξηση σε εισαχθέντες μαθητές και φοιτητές μεταφράζεται όχι σε ιδιωτικό κέρδος, αλλά σε περισσότερες υποτροφίες και ευκαιρίες για την παρούσα και τη μελλοντική γενιά. Επιπλέον, τα τελευταία επτά χρόνια, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών στη χώρα, το Συμβούλιο Επιτρόπων εγκρίνει ολοένα και περισσότερα κονδύλια για να υποστηρίξει τον αυξανόμενο φοιτητικό πληθυσμό.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, με βάση την εκπαιδευτική του ιστορία και με πίστη στην αξία των φοιτητών της χώρας, θα συνεχίσει να προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσφέρει υποστήριξη και πολύτιμα εφόδια σε κάθε νέο και νέα που επιθυμεί να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον, σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο.