Νέοι & Επιχειρηματικότητα: Η Άννα Μπαντουβάνη έκανε το όνειρό της πραγματικότητα

Ερμιόνη Σαρρή
Νέοι & Επιχειρηματικότητα: Η Άννα Μπαντουβάνη έκανε το όνειρό της πραγματικότητα

Μία κοπέλα μόλις 26 ετών μας εξηγεί πώς είναι να είσαι νέος επιχειρηματίας σε μία εποχή, όπως αυτή που διανύουμε τώρα!

Η Άννα Μπαντουβάνη είναι μία κοπέλα 26 χρονών με σπουδές στην Στατιστική και Ασφαλιστική επιστήμη του Πανεπιστημίου Πειραιά. Από τις λίγες ώρες που βρέθηκα κοντά της και από όλα όσα είπαμε κατάλαβα πως είναι ένα κορίτσι γεμάτο ενέργεια και ζωή. «Μου αρέσει να βάζω πρόγραμμα στην καθημερινότητά μου και να το γεμίζω όσο πιο πολύ μπορώ – μια χαλαρή ημέρα είναι μια βαρετή ημέρα για εμένα!», αυτή ήταν η απάντησή της όταν τη ρώτησα πότε βρίσκει ώρα για χαλάρωση.

Όταν δε ασχολείται με τα δύο της καταστήματα (ναι, τη ζήλεψα αρκετά που το φετινό της καλοκαίρι θα το περάσει στη Μύκονο), γυμνάζεται, πηγαίνει σινεμά και κάνει βόλτες με τους φίλους της στο κέντρο της Αθήνας. Πώς είναι όμως να είσαι επιχειρηματίας μέσα σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε και μάλιστα σε τόσο νεαρή ηλικία; Τη ρώτησα πολλά και διάφορα πάνω σε αυτό το θέμα και ιδού τι μου απάντησε.

anna bantouvani mukonos 6775d

-Πώς αποφάσισες να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση;

Απ’ όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, είμαι μέσα στην πώληση και στο κόσμημα. Οπότε, ήταν λογικό να το αγαπήσω με τον δικό μου τρόπο και να κάνω αυτό το βήμα με την βοήθεια της οικογένειάς μου για κάτι φρέσκο και όπως μου αρέσει εμένα ακριβώς.

-Έχεις αισθανθεί κάποια στιγμή άβολα στις συνεργασίες σου λόγω ηλικίας;

Είναι λογικό όταν είσαι μικρή, άνθρωποι σε μεγαλύτερη ηλικία να μην σε εμπιστευτούν αμέσως, αλλά ευτυχώς στην δική μου περίπτωση λόγω της σχέσης μας με το κόσμημα τόσα χρόνια και το ότι είμαι Τρίτη γενιά δεν υπάρχει αυτό το φαινόμενο.

- Τι σε παρακίνησε μέσα στην κρίση να ‘’επενδύσεις’’ σε μία επιχείρηση;

Όταν θες κάτι πραγματικά ρισκάρεις και παλεύεις γι’ αυτό. Το πρώτο βήμα έγινε πριν 3 χρόνια με το μαγαζί στην Αθήνα (Εθνικής Αντιστάσεως, πεζόδρομο Περιστερίου) και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Αγαπώ τις Κυκλάδες και ήθελα πολύ να κάνω αυτό το βήμα με το νέο μαγαζί στη Μύκονο. Είμαι σίγουρη πως όλα θα πάνε καλά!

-Οι γονείς σου και οι φίλοι σου σε στήριξαν από την πρώτη στιγμή της απόφασής σου αυτής ή προτιμούσαν να ασχοληθείς με κάποιο άλλο επάγγελμα;

Οι γονείς μου με άφησαν ελεύθερη να διαλέξω τι θα κάνω στη ζωή μου και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Οι φίλοι μου χαίρονται για μένα και με στηρίζουν σε κάθε μου βήμα, άλλωστε γι’ αυτό δεν είναι οι φίλοι;

-Αισθάνθηκες ποτέ πως θες να τα παρατήσεις;

Ποτέ, αλήθεια! Δύσκολες στιγμές που σε φτάνουν στα όριά σου δυστυχώς υπάρχουν, αλλά ποτέ δεν έχω μετανιώσει για ότι έχω κάνει και εδώ που έχω φτάσει.

- Πιστεύεις πως πια τα social media και η επιχειρηματικότητα συμβαδίζουν απόλυτα;

Μπορείς να φτάσεις ψηλά αν ασχοληθείς πολύ και σωστά με τα social media, όμως το πιο σημαντικό κριτήριο είναι η γνώση, η εμπειρία και η αγάπη γι’ αυτό που κάνεις!

- Έχεις σκεφτεί ποτέ πως οι ευθύνες που έχεις πλέον ως νέα επιχειρηματίας σου στερούν πράγματα που κάνουν οι συνομήλικοι σου (π.χ διακοπές, βραδινές εξόδους κ.α).

Υπάρχουν φορές που έχω στερηθεί πράγματα λόγω της δουλειάς μου, αλλά προσπαθώ να τα συνδυάζω όλα όσο περισσότερο μπορώ. Άλλωστε, όπως είπα και παραπάνω, μου αρέσει να γεμίζω την ημέρα μου.

-Τι συμβουλεύεις τους νέους που θέλουν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση;

Να το κάνουν! Αν το αγαπάνε πραγματικά να μην διστάσουν και να το κάνουν.

‘’What if I fall? But oh darling, what if you fly?’’

IMG 9195 8e1be

- Προτιμάς να συνεργάζεσαι με Έλληνες σχεδιαστές και γιατί;

Συνεργάζομαι μόνο με Έλληνες σχεδιαστές. Θεωρώ πως υπάρχουν πολύ ταλαντούχα άτομα στο χώρο. Μου αρέσει να ψάχνομαι συνεχώς και να βρίσκω σχεδιαστές που είναι μοναδικοί και έχουν πάθος με αυτό που κάνουν.

- Ποια φετινή τάση στα κοσμήματα πρέπει μία γυναίκα να υιοθετήσει φέτος το καλοκαίρι;

Για μένα less is more! Ακολουθώ τον μινιμαλισμό και λατρεύω τα γραμμικά σχέδια. Προτείνω ροζάρια σε όλα τα χρώματα, προτείνω βραχιολάκια σε χρυσό και ασήμι μαζί και φυσικά κρεμαστά δεμένα με ημιπολύτιμους λίθους.

bantouvani kosmimata collage 24564

- Ποιο είναι το αγαπημένο σου κόσμημα από αυτά που έχεις αυτή τη σεζόν στο κατάστημά σου θα φορούσε μία γυναίκα που νιώθει... Queen.

Το αγαπημένο μου κόσμημα είναι η αγκαλίτσα μου, όπως χαρακτηριστικά το λέω. Κανονικά λέγεται ‘’Ankalia’’ , είναι από ασήμι 925 και είναι εξίσου πανέμορφο είτε με απλό κορδόνι, είτε δεμένο με αιματίτη. Το συνιστώ με κλειστά τα μάτια!

bantouvani ankalia 2d220

Ευχαριστούμε πολύ την Άννα Μπαντουβάνη για την συνέντευξη που μας χάρισε και την απίστευτη φιλοξενία της στο κατάστημά της !

facebook: Bantouvani jewelry

instagram:bantouvani

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232099