Μία 21χρονη φοιτήτρια μάς αφηγείται το συναρπαστικό ταξίδι της στον χώρο των τουριστικών σπουδών

Μία 21χρονη φοιτήτρια μάς αφηγείται το συναρπαστικό ταξίδι της στον χώρο των τουριστικών σπουδών

Η Άνι Ντερ Γκαραπετιάν είναι 21 ετών, γεννήθηκε στην Αθήνα και οφείλει το εξωτικό της όνομα στην αρμενική καταγωγή της. Αμέσως μετά το σχολείο, αποφάσισε ότι θέλει να σπουδάσει τουριστικά και επέλεξε να το κάνει στο Deree, ακολουθώντας τη συμβουλή της μητέρας της και αποφοίτου του κολλεγίου. Κάπως έτσι, ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι της Άνι στον κόσμο του τουρισμού, μεταφορικά... και κυριολεκτικά.

Κι αυτό γιατί, στο τρίτο έτος των σπουδών της, το ταξίδι έγινε πραγματικό. Η Άνι έκανε αίτηση για το πρόγραμμα Σπουδών του Deree στο Εξωτερικό, ενώ παράλληλα ξεκίνησε τη διαδικασία για να κάνει την πρακτική της άσκηση σε κορυφαία διεθνή εταιρεία.

Τα υπόλοιπα είναι... ιστορία! Η Άνι έγινε δεκτή από την κορυφαία παγκοσμίως σχολή στον τομέα του τουρισμού, το School of Hotel Administration του Cornell, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, στις ΗΠΑ. Τόσο το Deree όσο και εταιρεία-δωρητής του Κολλεγίου υποστήριξαν με υποτροφία τη φοιτήτρια, προσφέροντας της τη δυνατότητα να διευρύνει τους ορίζοντές της και να εξελιχθεί σε επίπεδο γνώσεων και ικανοτήτων, στην ίδια τη «Μέκκα» των σπουδών τουρισμού.

14522604 301564910226188 1951958181 o

Αμέσως μετά το εξάμηνο στο Cornell, η Άνι βρέθηκε στη Σαντορίνη για την πρακτική της άσκηση σε μονάδα κορυφαίου ξενοδοχειακού ομίλου. Γυρίζοντας πίσω, μας έδωσε μία μικρή γεύση από την εμπειρία της, ένα «σουβενίρ» από όλα όσα της δίδαξε η διαδρομή!

Πώς βρέθηκες στο Cornell;

Από την πρώτη κιόλας ημέρα των σπουδών μου στο Deree είχα σκεφτεί ότι θέλω να παρακολουθήσω μαθήματα σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Το καλοκαίρι του 2015 συμμετείχα ως εθελόντρια στο πρόγραμμα Heritage Greece του Deree, το οποίο υποδέχεται φοιτητές από αμερικανικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, και εκεί σκέφτηκα για πρώτη φορά ότι θέλω να βρεθώ στο Cornell. Αλλά όλα ήταν ακόμη μια ιδέα.
Όταν ξεκινήσαμε τις διαδικασίες, το φθινόπωρο του 2015, ακόμη δεν ήξερα ότι κάτι τόσο όμορφο μπορεί πραγματικά να συμβεί. Την ημέρα που πήρα το γράμμα με την είδηση ότι έγινα δεκτή, δεν πίστευα ότι μπορεί να μου έχει δοθεί τέτοια ευκαιρία τόσο νωρίς στη ζωή μου. Όταν μέχρι και η τελευταία λεπτομέρεια του ταξιδιού είχε οργανωθεί, ανυπομονούσα να ξεκινήσει αυτή η απίστευτη εμπειρία.

Ani Der Garabedian

Ποιο είναι το σημαντικότερο μάθημα που πήρες από αυτή την εμπειρία;

Ότι μπορείς να πετύχεις τα πάντα αν θέσεις έναν στόχο και συγκεντρωθείς σε αυτόν. Τίποτα δεν είναι άπιαστο. Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε ό,τι θέλουμε.
Πόσο σημαντική είναι η υποτροφία που έλαβες για τις σπουδές σου εκεί;
Η υποτροφία ήταν βασική προϋπόθεση ώστε να μπορέσω να σπουδάσω στο Cornell, καθώς χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω. Νιώθω πραγματικά ευλογημένη που κατάφερα να ζήσω αυτή την εμπειρία.

Ως φοιτήτρια από άλλη χώρα, δυσκολεύτηκες να παρακολουθήσεις τα μαθήματα και το πρόγραμμα σπουδών εκεί;
Οι γνώσεις που είχα από τις σπουδές μου στο Deree με βοήθησαν να παρακολουθήσω τα μαθήματα στο Cornell χωρίς καμία δυσκολία. Ακόμη, αισθανόμουν ότι έχω το ίδιο επίπεδο γνώσεων με τους σπουδαστές εκεί από κοινά μαθήματα που είχαμε παρακολουθήσει στο παρελθόν – αυτοί στο Cornell, εγώ στο Deree.

Τι σου έκανε περισσότερη εντύπωση σε αυτή την εμπειρία (πολιτισμός, άνθρωποι, εκπαίδευση);

Με εντυπωσίασε ο τρόπος με τον οποίο γίνονταν τα μαθήματα, οι εργασίες, ακόμη και οι εξετάσεις. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν η προσωπικότητα και οι γνώσεις των καθηγητων, χωρίς τους οποίους η εμπειρία μου σίγουρα δεν θα ήταν η ίδια.

Ποια είναι τα επόμενά σου βήματα; Πού βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή;

Το καλοκαίρι βρέθηκα στη Σαντορίνη, όχι για διακοπές, αλλά για την πρακτική μου άσκηση σε γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων. Τώρα, συνεχίζω τις σπουδές μου στο Deree και στο μέλλον εύχομαι να βρεθώ και πάλι στην οικογένεια του Cornell για το μεταπτυχιακό μου. Είναι μια σκέψη που δεν έχει φύγει από το μυαλό μου από τότε που επέστρεψα από την Αμερική.

Το Deree προσφέρει σπουδές σε τουριστικές επιχειρήσεις και σε άλλους 26 σύγχρονους τομείς. Η κανονική περίοδος εγγραφών για το έτος 2016-17 έληξε, αλλά λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος θα λειτουργήσουν ταχύρρυθμα μαθήματα που θα ξεκινήσουν στις 12 Οκτωβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το site του Deree, www.acg.edu .