Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν αυτό το ένα πράγμα κάθε πρωί και πρέπει να το κάνεις κι εσύ

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν αυτό το ένα πράγμα κάθε πρωί και πρέπει να το κάνεις κι εσύ

Και είναι πολύ πιο απλό από αυτό που ίσως φαντάζεσαι

Σε έναν κόσμο που τα πάντα κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς, οτιδήποτε υπόσχεται πως θα ενισχύσει την παραγωγικότητα μας είναι πάντα ευπρόσδεκτο και το περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες. Τι γίνεται όμως όταν η απόδοση μας αυξάνεται; Η ψυχική και σωματική μας υγεία μειώνεται και είμαστε σχεδόν σίγουρες πια, πως όλη αυτή η ιδέα ισορροπίας μεταξύ καθημερινής ζωής και δουλειάς είναι ένας μύθος.

Πως λοιπόν θα καταφέρουμε να επαναφέρουμε τον εαυτό μας στο επίκεντρο, μπροστά και από την to-do λίστα μας; Υπάρχει ένα μυστικό λοιπόν που θα σε βοηθήσει να βρεις τον παλιό, καλό σου εαυτό και το κάνουν ακόμη και οι πολύ πετυχημένοι άνθρωποι.

Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά να ξυπνούν 10 λεπτά νωρίτερα. Ξέρουμε, ακούγεται αρκετά εφιαλτικό, όταν αυτό που χρειάζεσαι περισσότερο απ’ όλα είναι να κοιμηθείς. Και όμως αυτό πρέπει να κάνεις. Είναι μια ευκαιρία να προβληματιστείς, να ηρεμήσει το μυαλό σου και σιγά-σιγά να βρεις τον δρόμο σου μέσα στην ημέρα. Μπορεί να φαίνεται σαν ένας αγώνας στην αρχή, αλλά θα τα καταφέρεις, κάθε αλλαγή είναι πάντα μια πρόκληση, αλλά το να κρατήσεις αυτόν τον χρόνο για τον εαυτό σου, θα σε βοηθήσει πραγματικά να ορίσεις και να βάλεις σε τάξη τη ζωή σου.

Και αν πιστεύεις πως τα πρωινά που θα ξυπνάς νωρίτερα δεν θα έχεις τι να κάνεις σου δίνουμε μερικές ιδέες. Επειδή συνήθως πάντα βιάζεσαι το πρωί και δεν τρως πρωινό, τώρα θα μπορείς να κάθεσαι και να πίνεις τον καφέ σου. Μπορείς επίσης να ξεκινήσεις την ημέρα σου ακούγοντας λίγη μουσική, που να σε χαλαρώνει, είτε να σε κινητοποιεί για την καινούργια μέρα. Φτιάξε το κρεβάτι σου (καλύτερα από το να το έχεις για μετά που θα 'σαι κουρασμένη) ή κάνε λίγη γυμναστική για να ενδυναμώσεις το σώμα σου.

Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα ακόμη σε αυτά τα δέκα λεπτά που θα σηκωθείς νωρίτερα, ωστόσο ξεκίνα με κάτι ήρεμο και χαλαρό για αρχή μέχρι να συνηθίσεις την αλλαγή.