5 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις, εάν θέλεις να είσαι πιο επιτυχημένη στη δουλειά σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
5 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις, εάν θέλεις να είσαι πιο επιτυχημένη στη δουλειά σου

Θέλουμε λίγο την προσοχή σου

Όταν μία φορά τον χρόνο κάνεις ξεκαθάρισμα στη ντουλάπα σου, αυτό που σκέφτεσαι είναι το εξής: ξεφορτώσου ό,τι παλιό έχεις για να κάνεις χώρο για τα καινούργια. Αυτό ακριβώς το μότο πρέπει να ακολουθήσεις και στην προσωπική σου ζωή και συγκεκριμένα στην δουλειά σου. Πρέπει να σταματήσεις να κάνεις κάποια πράγματα, εάν θέλεις να έχεις καλύτερα αποτελέσματα και περισσότερη επιτυχία στη δουλειά σου.

Η αλήθεια; Είναι κάπως αρκετά αυτά που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις, ωστόσο εμείς συγκεντρώσαμε πέντε από αυτά και σου τα παραθέτουμε παρακάτω.

#1. Ο στόχος της τελειότητας
«Ο τελειομανισμός μας θέτει σε αποτυχία», αναφέρει μία CEO. Παρόλο που είναι σημαντικό να κάνεις το καλύτερο δυνατό, o στόχος του να είσαι τέλεια είναι ένα ασφαλές μονοπάτι προς τη δυστυχία.

#2. Να περιμένεις την τύχη
Εάν αποδίδεις τη δουλειά σου στην «καλή τύχη» ή περιμένεις να βρεθεί/δημιουργηθεί μια τυχερή στιγμή, προκειμένου να αλλάξεις την κατάσταση που βιώνεις, μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξεις νοοτροπία. «Η τύχη οικοδομεί την ίδρυσή της στην προετοιμασία», αναφέρει η CEO. Για να έχεις καλή τύχη, πρέπει να είσαι πρόθυμη να εργαστείς σκληρά.

#3. Να αποζητάς την έγκριση
Όταν επιθυμείς την έγκριση από άλλους ανθρώπους, βάζεις την αυτοεκτίμηση και την ευτυχία σου στα χέρια τους. Και αυτό δεν το θέλουμε καθόλου.

#4. Προσπαθείς να κάνεις κάτι μόνη σου
«Ακόμη και αν μπορείς να ανταπεξέλθεις, είναι ο διπλάσιος χρόνος εργασίας και η μισή διασκέδαση όταν κάνεις κάτι μόνη σου», λέει η Lolly. Η ερώτηση για βοήθεια δεν δείχνει αδυναμία, αλλά την προθυμία για εκμάθηση.

#5. Προσπαθείς να ευχαριστήσεις τους πάντες
«Η πιο σίγουρη πορεία προς την αποτυχία, είναι αυτή στην προσπάθεια σου να τους ευχαριστήσεις όλους», λέει η CEO. Σταμάτα το είναι ένας αδύνατος στόχος που δεν θα καταφέρεις.