Η επιστήμη μίλησε: Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεις πιο ευτυχισμένη στη δουλειά σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Η επιστήμη μίλησε: Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεις πιο ευτυχισμένη στη δουλειά σου

Και είναι πραγματικά πολύ απλός

Εάν δεν είσαι φοιτήτρια και έχεις βγει στην αναζήτηση εργασίας ή δουλεύεις ήδη, θα γνωρίζεις πολύ καλά πως το πιο σημαντικό πράγμα που χρειάζεσαι για να είσαι χαρούμενη, και ευτυχισμένη με αυτό που κάνεις και γεμάτη όρεξη για δουλειά, είναι ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον. Αν δεν το έχεις αυτό, τότε και η απόδοση σου δεν θα είναι η απαιτούμενη και θα αρχίσεις να χάνεις το ενδιαφέρον σου.

Ένας εμπειρογνώμονας λοιπόν, έκανε μια έρευνα για το πώς θα είσαι πιο ευτυχισμένη στη δουλειά σου και κατέληξε σε ένα και μόνο συμπέρασμα. Αρχικά φρόντισε η δουλειά που θα βρεις να «μιλάει» στα θέλω και τα πάθη σου και να μην την κάνεις μόνο λόγω οικονομικής απόψεως (που και αυτό δεν θα ήταν ιδιαίτερα κάτι μεμπτό). Σε ένα βίντεο για το Business Insider, ο εμπειρογνώμονας της ευτυχίας και το National Geographic Explorer τονίζουν, πως το πιο σημαντικό κομμάτι που θα σε κάνει ευτυχισμένη είναι η ύπαρξη ενός πολύ καλού φίλου στη δουλειά σου.

Ο μεγαλύτερος και καθοριστικός παράγοντας για το εάν -θα- σου αρέσει η δουλειά σου ή όχι βρίσκεται στο αν έχεις έναν πολύ καλό φίλο στο εργασιακό περιβάλλον και αυτό προκύπτει από δύο εκατομμύρια έρευνες. Εκτός από την αύξηση της παραγωγικότητάς σου, μία πολύ καλή φίλη στη δουλειά μπορεί να σε βοηθήσει να αισθανθείς πιο ευτυχισμένη και πιο ικανοποιημένη από τη δουλειά σου.

Επιπλέον ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την ευτυχία σου στην εργασία είναι οι διακοπές. Οι ειδικοί αναφέρουν πως είναι προτιμότερο να φεύγεις για λίγες ημέρες, αλλά περισσότερες φορές, παρά μία φορά και πολλές ημέρες. Ο ιδανικός αριθμός εβδομάδων διακοπών ανά έτος σύμφωνα με τους ειδικούς είναι έξι εβδομάδες.