4 ιδέες του φενγκ σούι για να δημιουργήσεις ένα ευχάριστο περιβάλλον στη δουλειά

4 ιδέες του φενγκ σούι για να δημιουργήσεις ένα ευχάριστο περιβάλλον στη δουλειά

Το γραφείο γίνεται παράδεισος

Επιστροφή από τις διακοπές και επιστροφή στο γραφείο. Αν η καθημερινότητα στο γραφείο φαντάζει επώδυνη, υπάρχουν τουλάχιστον 4 συμβουλές του feng shui που μπορούν να φέρουν θετικό αέρα στο χώρο εργασίας σου.

Δημιούργησε θετική ροή ενέργειας στο γραφείο:
Αντικατάστησε, το αγκαθωτό κακτάκι με κάποιο άλλο φυτό, λιγότερο αιχμηρό στα φύλλα του, ή ένα μαραμένο με ένα φρέσκο, πράσινο και υγιές.Αν ο χώρος το ευνοεί, μετακίνησε την καρέκλα για να μην βλέπεις έναν τοίχο μόνο ή βάλε στον τοίχο μια αγαπημένη αφίσα ή ένα κολάζ από τις φωτογραφίες διακοπών. Θυμήσου πως το άτομο που μπορεί να κάθεται μπροστά σου, μπορεί να έχει επιρροή επάνω σου, οπότε βάλε ανάμεσά σας ένα κερί ή μια κορνίζα αγαπημένου προσώπου για να εμπνέεσαι και να διασπάς την ενέργεια ανάμεσα σε σένα και το μπροστινό.

Άδειασε τα συρτάρια:
Πέταξε όλα τα παλιά έγγραφα που δεν χρειάζεσαι ή αποθήκευσέ τα μακριά από το γραφείο. Ξεφορτώσου αντικείμενα που έχεις συνδέσει με κακές καταστάσεις, και μην ξεχνάς την καλυμμένη σαβούρα, τα δεκάδες αρχεία στον υπολογιστή που πρέπει κι εκεί να ξεκαθαρίζεις τακτικά.

Διάβασε ακόμα: Μάθε ποιο αντικείμενο πρέπει να βγάλεις άμεσα από την κρεβατοκάμαρά σου

Ενίσχυσε το φως:
Εάν δεν μπορείς να μετακινηθείς, αύξησε τα υπάρχοντα μέσα φωτισμού επιλέγοντας απαλούς και ζεστούς τόνους. Μετακίνησε έπιπλα και σκούρα αντικείμενα μακριά από τις πηγές φωτός που μπορεί να περιορίζουν το φως περισσότερο από όσο καταλαβαίνεις. Ακόμα και τα μικρά φωτιστικά πάνω στο γραφείο, διακοσμητικά ή μη, θα ενισχύσουν την καλή σου διάθεση.

Πρόσεξε το σχήμα του γραφείου:
Κάποια σχήματα γραφείων είναι καλύτερα από κάποια άλλα. Το σχήμα και το χρώμα του γραφείου σου είναι σημαντικά. Ένα μεγάλο, μασίφ μαύρο γραφείο είναι καλό για δουλειές που αφορούν οικονομικές υποθέσεις ενώ ένα παραλληλόγραμμο από ανοιχτόχρωμο ξύλο γραφείο είναι καλό για νέα εγχειρήματα. Τέλος ένα γραφείο γκρι με καμπύλες θα υποστηρίξει τη δημιουργικότητα.