Κατερίνα Γιαννακοπούλου: μια δυνατή γυναίκα που έχει βοηθήσει χιλιάδες παιδιά

Κατερίνα Γιαννακοπούλου: μια δυνατή γυναίκα που έχει βοηθήσει χιλιάδες παιδιά

Σε μία εποχή που ψάχνουμε συνεχώς για ήρωες ή για εντυπωσιακά επιτεύγματα, συνήθως ξεχνάμε ότι οι πραγματικά ξεχωριστοί άνθρωποι, αυτοί που καθημερινά ξεπερνούν τους εαυτούς τους βρίσκονται δίπλα μας.

Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος του συλλόγου «ΑΛΜΑ», έχει αφιερώσει τη ζωή της στη φροντίδα των παιδιών με νοητική υστέρηση και αυτισμό.

Το 1996 ίδρυσε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», βοηθώντας μέχρι σήμερα περισσότερα από 2.000 παιδιά και οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη.

Μέσα από δεκάδες ειδικά προγράμματα και δράσεις (αθλητικές δραστηριότητες, εκδρομές, club νέων, λέσχες, ημερίδες, πολιτιστικές εκδηλώσεις) ο σύλλογος προσπαθεί να δώσει σε αυτά τα παιδιά τις ικανότητες, τα εφόδια και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να βγουν έξω στην κοινωνία.

Η κ. Γιαννακοπούλου ασχολιόταν πάντα με την ειδική αγωγή αλλά η απόφασή της να παραμείνει στο χώρο οφείλεται σ’ ένα δυσάρεστο περιστατικό. Πριν από χρόνια, δύο οικογενειακοί φίλοι «έχασαν» την κόρη τους και η ίδια τους υποσχέθηκε ότι όσο ζει θα στηρίζει το άλλο τους παιδί που έχει νοητική υστέρηση.

Κάπως έτσι ξεκίνησε αυτή η σχέση ζωής με αυτά τα παιδιά του κόσμου μας που έχουν πραγματική ανάγκη και η μοναδική ανταμοιβή της είναι τα δικά τους χαμόγελα.

Στη δική της δουλειά, λοιπόν, δεν υπάρχουν περιθώρια για «κακές» μέρες. Η ευθύνη ενός παιδιού είναι σημαντική. Χρειάζεται συγκέντρωση, προσοχή και τεράστια αποθέματα αντοχής. Στις δύσκολες στιγμές έχει μάθει να επιστρατεύει όλη τη δύναμη που κρύβει μέσα της και να ξεπερνάει τον πόνο δίνοντας όλο της το είναι. Όταν δεν τα καταφέρνει, ψάχνει για δυνατές λύσεις.

Δείτε το ακόλουθο video: