Το τέλειο βιογραφικό: Χωρίς ψέματα

Το τέλειο βιογραφικό: Χωρίς ψέματα

Γιατί εκτός του ότι θα μεγαλώσει η μύτη σας, κάποια στιγμή θα σας τσακώσουν.

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στο τέλειο βιογραφικό, να πούμε εδώ πως υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο «πουλάω σωστά τον εαυτό μου» και στο «λέω ψέματα προκειμένου να ξεγελάσω τους εργοδότες και να πουλήσω τον εαυτό μου». Στην πρώτη περίπτωση, χειρίζεστε σωστά το λόγο με στόχο να διαμορφωθεί η καλύτερη δυνατή εικόνα για τον εαυτό σας, ενώ στη δεύτερη, κοροϊδεύετε τους άλλους και τους παραπλανείτε προκειμένου να πάρετε την εργασιακή θέση που σας ενδιαφέρει.

Καλό είναι να είστε ακριβείς –αλλά και λακωνικοί- στο βιογραφικό σας, αποφεύγοντας τις υπερβολές, τα παραφουσκώματα και τις ασάφειες. Τις περισσότερες φορές, τέτοιου είδους κόλπα γίνονται αντιληπτά και τότε η ντροπή είναι μεγάλη.

Επιπλέον, δεν είναι ηθικό να κερδίζετε μία εργασιακή θέση με τέτοια μέσα, ειδικά δεδομένου ότι το πιθανότερο είναι να βγείτε ανεπαρκής και να τη χάσετε, αφού πρώτα έχετε στερήσει από κάποιον άλλο την ευκαιρία να βρει δουλειά. Αρκετό bad carma υπάρχει στη χώρα και τον πλανήτη μας, δεν χρειάζεται να δημιουργείτε ακόμα περισσότερο με πονηρά κόλπα και άδικες μεθόδους.