Athens Tech College: Σπουδές για τα πιο… high tech κορίτσια!

Athens Tech College: Σπουδές για τα πιο… high tech κορίτσια!

Είσαι η ζωντανή απόδειξη ότι η Τεχνολογία και η Πληροφορική, ποτέ δεν ήταν δύο απόλυτα ανδροκρατούμενοι κλάδοι. Από όταν θυμάσαι τον εαυτό σου, τα δάχτυλά σου «τρέχουν» πάνω σε ένα πληκτρολόγιο, στο σχολείο ανυπομονούσες για την ώρα της Πληροφορικής και όταν οι τριγύρω σου, προσπαθούσαν μάταια να βγάλουν άκρη με όλες αυτές τις ηλεκτρονικές συσκευές εσύ τις «έπαιζες» στα δάχτυλα. Αν υπήρχε τίτλος για την πιο… high tech βασίλισσα, θα τον είχες κερδίσει με την αξία σου! Όταν ήρθε η ώρα να κάνεις τα πρώτα σου επαγγελματικά βήματα, η Τεχνολογία ήταν για σένα μονόδρομος. Όπως είναι και τώρα, που θες να πας ένα βήμα παρακάτω αλλά δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις.

spoudes2

Από πού να ξεκινήσω;

Αν ψάχνεις την κατεύθυνση που θα σε ολοκληρώσει ως επαγγελματία στον τομέα της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας και θα σου χαρίσει ένα διεθνές αναγνωρισμένο προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό, αυτό δεν είναι άλλο από το πρωτοποριακό και πρώτο Κολλέγιο Τεχνολογίας Athens Tech College. Πρόκειται για ένα καινοτόμο σε ιδέες και τεχνολογία, κέντρο τεχνολογικών σπουδών, που σκοπό έχει να γίνει σημείο συνάντησης για ανθρώπους καινοτόμους και δημιουργικούς όπως εσύ, που θέλουν να βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης!

spoudes 3

Τα νέα δεδομένα στην Εκπαίδευση

Ξέχνα ό,τι γνώριζες μέχρι σήμερα, γιατί το Athens Tech College δεν θυμίζει σε τίποτα τα ελληνικά πανεπιστήμια που έχουμε συνηθίσει, αφού είναι «παιδί» ενός από τα 15 καλύτερα βρετανικά πανεπιστήμια, του Πανεπιστήμιου του Σέφιλντ. Η βασική διαφορά και καινοτομία του από όλα τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά ιδρύματα, είναι πως με τη φιλοσοφία ότι «η εξειδίκευση είναι το concept του μέλλοντος», διδάσκει αποκλειστικά και μόνο Πληροφορική και Τεχνολογία. Επιπλέον, έχει διαμορφώσει ένα αυστηρό αλλά φιλόδοξο πρόγραμμα σπουδών στο οποίο, μόνο ένα προσηλωμένο και οργανωμένο μυαλό όπως το δικό σου, με συστηματική δουλειά μπορεί να αντεπεξέλθει. Όχι, στο Athens Tech College δεν θα συναντήσεις κανέναν «αιώνιο φοιτητή» ακριβώς γιατί είναι ιδιαίτερα επιλεκτικοί με τους σπουδαστές τους, απορρίπτοντας όσους δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές τους. Σύμφωνα με τον Business Development Manager του Κολλεγίου, «πέρυσι απορρίψαμε πέντε μεταπτυχιακούς φοιτητές, διότι το επίπεδο των γνώσεών τους δεν πληρούσε τις προδιαγραφές του κολλεγίου».

tech1

Για Bachelor, Master και όχι μόνο

Εκτός από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα που έχει τρεις κατευθύνσεις να επιλέξεις, MSc Management of Business, Innovation & Technology, Advanced Software Engineering (Web & Mobile Applications, Data Analytics, Data Networks, Information Security) και MSc in Computing, διαθέτει τρεις εξίσου ενδιαφέρουσες κατευθύνσεις και σε προπτυχιακό επίπεδο: Computer Science, Business Informatics και Internet Computing. Τα μαθήματα, τα πρώτα δύο χρόνια σπουδών πραγματοποιούνται στα ελληνικά και τα δύο τελευταία στα αγγλικά. Εκτός από τα παραπάνω, διεξάγει σεμινάρια για επαγγελματικά στελέχη, διεπιστημονικά μαθήματα για γλώσσες προγραμματισμού, τεχνολογίας και management.

tech2

Από τη θεωρία στην πράξη

Σκοπός του Athens Tech College, είναι να δημιουργήσει μία κοιτίδα, ένα «κουκούλι» νέων ταλέντων που μέσα σε αυτό οι λαμπροί προγραμματιστές του μέλλοντος θα λάβουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και τα εργαλεία, που θα τους βοηθήσουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον όλο και πιο εξελισσόμενο τομέα της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας. Αποφασίζοντας να συνεχίσεις ή να ξεκινήσεις από εκεί τις σπουδές σου, θα έχεις τη δυνατότητα να «βουτήξεις» ακόμη πιο βαθιά αφού μεγάλες εταιρείες και πρότυπα ερευνητικά κέντρα διαθέτουν ετήσια θέσεις πρακτικής άσκησης για τους σπουδαστές του Κολλεγίου. Έτσι θα έχεις επιτέλους την ευκαιρία να γνωρίσεις και στην πράξη όλα αυτά που με κόπο διδάχτηκες τόσο καιρό. Μετά την αποφοίτησή σου, θα είσαι το κατάλληλο άτομο για οποιαδήποτε θέση σε κάποια μεγάλη εταιρεία ή ακόμη καλύτερα το κατάλληλο άτομο που θα μπορούσε να υποστηρίξει το άνοιγμα μίας δικής του εταιρείας. Αλήθεια, πώς θα σου φαινόταν να ξεκινούσες τη δική σου start up ή το επόμενο viral app;

tech3

Αναμφίβολα, η ίδρυση του Athens Tech College σηματοδότησε μία νέα εποχή στον τομέα της Εκπαίδευσης. Ανέβασε τον πήχη τόσο ψηλά, όσο στοχεύεις και εσύ για τη δική σου προσωπική πορεία. Αν θες το πτυχίο σου να «εξαργυρώνει» και την αξία σου ως επαγγελματία, τώρα ξέρεις ποια πόρτα θα χτυπήσεις. Θα βγεις από τη θέση του παρατηρητή των εξελίξεων διότι πλέον, θα είσαι μία από αυτούς που τις συνδιαμορφώνουν!