3 τρόποι για να σταματήσεις να μισείς τη δουλειά σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 τρόποι για να σταματήσεις να μισείς τη δουλειά σου

Μπορείς να τα καταφέρεις

Στις μέρες που διανύουμε υπάρχουν πολλά άτομα που δεν κάνουν τη δουλειά που πραγματικά θα ήθελαν, και που κάπου στο βάθος δεν είναι και πολύ ευτυχισμένοι με αυτό. Υπάρχουν φορές που αισθάνονται παρείσακτοι και άλλες νιώθουν ένα μίσος για τη δουλειά αυτή, αλλά και το περιβάλλον γύρω από αυτή.

Μπορείς, όμως, να κάνεις πράγματα που θα σε βοηθήσουν να τη δεις με ένα άλλο μάτι, όσο και αν σε εκνευρίζει. Ίσως στην τελική να την αγαπήσεις και να μη τη μισείς πια. Αν θες, λοιπόν, να πηγαίνεις με καλύτερη ψυχολογία στη δουλειά ακολούθησε αυτά τα τρία tips.

#1. Αναγνώρισε έστω κι ένα θετικό στοιχείο
Δεν είναι η δουλειά των ονείρων σου αλλά πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα θετικό πράγμα. Ίσως να δουλεύεις παρέα με την κολλητή σου ή το γραφείο σου να είναι 10 λεπτά από το σπίτι σου. Η εστίαση στα θετικά καθιστά ευκολότερη την αντιμετώπιση των δυσκολιών. Όταν ψάχνεις κάτι για το οποίο θα είσαι ευγνώμων, τότε και η δουλειά σου θα γίνεται πολύ καλύτερη. Κάθε φορά που παρατηρείς κάτι θετικό, γράψε το σε ένα σημειωματάριο ή στο τηλέφωνό σου.

#2. Επιβράβευσε τον εαυτό σου
Στο σκυλάκι σου δίνεις μια λιχουδιά όταν είναι καλό, τώρα είναι η σειρά σου για μια επιβράβευση. Όρισε μικρούς, συγκεκριμένους στόχους στη δουλειά σου, τους οποίους μπορείς να επιτύχεις. Προκάλεσε τον εαυτό σου να μην διαμαρτυρηθεί δυνατά για μια εβδομάδα ή να μην αγανακτήσει όταν το αφεντικό σου ζητήσει να κάνεις κάτι που θεωρείς άσκοπο. Όταν τα καταφέρεις επιβράβευσε τον εαυτό σου με ένα γευστικό smoothie, ένα γεύμα ή ένα pampering. «Είναι πιο πιθανό να ολοκληρώσεις τις δουλειές σου αν γνωρίζεις ότι υπάρχει μια ανταμοιβή στο τέλος», λένε οι ειδικοί.

#3. Ξεκίνα μια νέα δραστηριότητα
Έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που ανέλαβες ένα project στη δουλειά σου και ψάχνεις τρόπο να επεκτείνεις τις ευθύνες σου; Εάν συνήθως τρέχεις δουλειές για τον προϊστάμενό σου, ρώτησέ τον εάν μπορείς να προχωρήσεις στην υλοποίηση διάφορων προγραμμάτων. Αυτό όχι μόνο δείχνει μεγάλη πρωτοβουλία (ακόμη και πιθανή προαγωγή), αλλά έχοντας κάτι καινούργιο να κάνεις θα μπορούσε επίσης να σε προκαλέσει να εργαστείς πιο σκληρά. Και αυτό με τη σειρά του, μπορεί να σε οδηγήσει σε μεγαλύτερη συνολική ικανοποίηση από τη δουλειά σου.

Πάμε στοίχημα πως με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσεις άμεσα να μισείς τη δουλειά σου;

Διάβασε ακόμη: Eίσαι σίγουρη πως κάνεις τη δουλειά που σου ταιριάζει;