3 σημάδια ότι βρίσκεσαι σε λάθος δουλειά

Νατάσσα Σχοινά
3 σημάδια ότι βρίσκεσαι σε λάθος δουλειά

Αν συμβαίνουν αυτά, ίσως αυτό το περιβάλλον να μην είναι τελικά για εσένα.

Αφιερώνουμε πολλές ώρες της μέρας στη δουλειά. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένες, αφιερώνουμε ίσως και τΙς περισσότερες σε ορισμένες περιόδους, αφού, όταν γυρίζεις κουρασμένη στο σπίτι, μπορεί απλώς να θες να ξαπλώσεις για να ξεκουραστείς, με αποτέλεσμα να φεύγει η υπόλοιπη μέρα. Μπορεί να φτάσει κάποια στιγμή, όμως, που να αισθανθείς ότι κάτι σου φταίει και να μην μπορείς να προσδιορίσεις τι ακριβώς είναι αυτό. Πολύ πιθανό να μην είναι τίποτα και να περνάς μία φάση. Ίσως, όμως, το πρόβλημα να είναι βαθύτερο και να έχει να κάνει με το αν πραγματικά θες να κάνεις αυτή τη δουλειά ή όχι.

Αυτά είναι τα τρία σημάδια που θα σε οδηγήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

  1. Παραπονιέσαι… πολύ!

via GIPHY

Δε γίνεται να ξυπνάς πάντα με το χαμόγελο στο στόμα. Θα ήταν τέλειο, αλλά, ας είμαστε ειλικρινείς, δε γίνεται. Θα υπάρξουν μέρες που θα πας στο γραφείο με όρεξη κι άλλες που δε θα θες να μιλήσεις σε άνθρωπο. Ωστόσο, όταν το δεύτερο σενάριο συμβαίνει κάθε μέρα, όλη μέρα, αρχίζουν να σου φταίνε τα πάντα και τα φέρνεις μαζί σου και στο σπίτι, οι πιθανότητες μάλλον θέλουν η συγκεκριμένη δουλειά να μην είναι αυτό που θες να κάνεις. Είτε ως δουλειά, είτε το δεδομένο περιβάλλον.

  1. Είσαι ανεκμετάλλευτη.

via GIPHY

Λατρεύεις τη δουλειά σου, κάνεις το καλύτερο που μπορείς, τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά, ωστόσο, όσο καλά και να είναι, εσύ αισθάνεσαι ότι μπορείς να δώσεις πολλά περισσότερα, αλλά δεν υπάρχει ο χώρος για κάτι τέτοιο. Έτσι, καταλήγεις να είσαι επαρκής για τη δουλειά σου, όμως όχι εκείνη για εσένα. Μπορεί βραχυπρόθεσμα να είναι μία βολική κατάσταση, μακροπρόθεσμα μάλλον δεν είναι και το πιο βιώσιμο σενάριο αν θες να είσαι ευτυχισμένη.

  1. Φαντάζεσαι να παραιτείσαι.

via GIPHY

Εδώ, ας πούμε ότι έχουμε φτάσει στο τελικό στάδιο. Είναι η φάση που η ιδέα του να παραιτηθείς σου φαίνεται όχι μόνο πιθανή αλλά κι ένα άκρως απολαυστικό ενδεχόμενο. Κατά πάσα πιθανότητα, δε, δεν παραιτείσαι επειδή συντρέχει κάποιος βιοποριστικός λόγος ή το prestige της εταιρείας.

Γιατί να πιέζεσαι τόσο, ωστόσο; Αν νιώθεις ότι δεν ανήκεις κάπου, πάρε τα απαραίτητα μέτρα και προσπάθησε να βρεις αυτό που αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα και τις δυνατότητές σου. Μπορεί στην αρχή να φαίνεται δύσκολο, αλλά με σωστό πλάνο και υπομονή όλα μπορούν να γίνουν. Πάνω απ’ όλα, το θέμα είναι να νιώθεις καλά με σένα και τη ζωή σου.