Κάνεις αυτές τις δουλειές; Τότε, έχεις περισσότερες πιθανότητες να χωρίσεις

Νατάσσα Σχοινά
Κάνεις αυτές τις δουλειές; Τότε, έχεις περισσότερες πιθανότητες να χωρίσεις

Κι όμως, κάποια επαγγέλματα φαίνεται να συνδέονται με αυξημένα ποσοστά χωρισμού.

Όταν δουλεύεις πολύ, ξέρεις ότι άλλοι τομείς της καθημερινότητάς σου μπορεί να επηρεαστούν. Πες, για παράδειγμα, ότι δουλεύεις μέχρι αργά και γυρίζεις σπίτι το βράδυ. Η κούραση, όσο να ‘ναι, θα έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή και κατά πάσα πιθανότητα θα ονειρεύεσαι να κάνεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο και να πέφτεις για ύπνο.

Φυσικά, αυτό το σενάριο σημαίνει ότι δε θα αφιερώσεις τις υπόλοιπες ώρες σου στα δικά σου άτομα και μάλλον θα περιμένεις μέχρι το σαββατοκύριακο για να κανονίσεις έναν καφέ ή φαγητό. Άσε που δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο να φέρνεις προβληματισμούς της δουλειάς σου στο σπίτι.

Μέσα στον γάμο, όμως, όλη αυτή η αφιέρωση στη δουλειά μπορεί να απομακρύνει το ζευγάρι, μέχρι και να οδηγήσει τελικά στον χωρισμό του.

Το Zippia ανέλυσε δεδομένα της Αμερικής και κατέληξε στο ότι ορισμένα επαγγέλματα έχουν αυξημένες πιθανότητες για χωρισμό σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Το διάγραμμα έδειξε ότι τα στρατιωτικά επαγγέλματα πιάνουν 3 από τις 10 πρώτες θέσεις, την 7η, την 4η και την 1η. Πιο αναλυτικά:

10. Τεχνικοί μηχανικοί
9. Βοηθοί βιβλιοθήκης
8. Φροντιστές ζώων που δε σχετίζονται με τη φάρμα
7. Στρατιωτικοί -χωρίς διευκρίνιση βαθμού
6. Εργάτες προετοιμασίας φαγητού και σέρβις
5. Τεχνικοί χημικών
4. Στρατιωτικοί τακτικών αποστολών και όπλων αέρος
3. Τεχνικοί και μηχανικοί υπηρεσιών αυτοκίνησης
2. Αναλυτές
1. Υπεύθυνοι στρατιωτικών πρώτης γραμμής