6 tips για να νιώθεις καλά ακόμα και τώρα που θα δουλεύεις από το σπίτι

Νατάσσα Σχοινά
6 tips για να νιώθεις καλά ακόμα και τώρα που θα δουλεύεις από το σπίτι

Αν είσαι κλεισμένη στο σπίτι, θα χρειαστείς μερικά tips να ελαφρύνουν το κλίμα.

Ο κορωνοϊός έχει φτάσει και στη χώρα μας και, αν και ο πανικός δε βοηθάει πουθενά, τα απαραίτητα μέτρα σαφώς και πρέπει να ληφθούν για να μειωθεί η εξάπλωσή του και τελικά να εξαφανιστεί και να πάμε παρακάτω. Για παράδειγμα, η δουλειά από το σπίτι, ώστε να μην ερχόμαστε σε επαφή με πολλά άτομα, όπως ακριβώς έκλεισαν και τα σχολεία, καλώς εχόντων θα συμβάλλει θετικά στην όλη κατάσταση.

Τόσες ώρες κλεισμένη μέσα στο σπίτι, όμως, ας είμαστε ειλικρινείς, δεν παλεύεται. Πρέπει να βρεθούν κάποιοι τρόποι να «σπάει» λίγο η μονοτονία πίσω από τους τοίχους που σε περιτριγυρίζουν.

Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό:

  1. Ξεκίνα με το να είσαι τυπική στο ωράριό σου. Πέρα από το ότι πρέπει να το κάνεις για τυπικούς κι επαγγελματικούς λόγους, θα σε βοηθήσει να τελειώσεις τη δουλειά στο οριοθετημένο χρονικό διάστημα και να μην αφήσεις τίποτα να σε αποσπάσει και να έχει ως αποτέλεσμα την παράταση της βάρδιάς σου.
  2. Φρόντιζε να κάνεις μικρά διαλείμματα για να ξελαμπικάρει το μυαλό σου και να μπορείς να βρίσκεσαι στο πιο παραγωγικό σου level.
  3. Αν έχεις μπαλκόνι και το επιτρέψει καιρός, πάρε το laptop και κάτσε έξω. Το περιβάλλον γύρω σου θα σου φτιάξει λίγο τη διάθεση και θα ξεφύγεις για λίγο από την κλεισούρα.
  4. Φόρεσε τα πιο άνετα ρούχα που μπορείς να βρεις. Τώρα που θα είσαι σπίτι και δε θα υπάρχει κόσμος τριγύρω, μπορείς ακόμα και να μείνεις με τις πιτζάμες ή τις φόρμες που λατρεύεις.
  5. Δώσε στα γεύματά σου την προσοχή που τους αξίζει. Οι ευεργετικές ιδιότητες του νόστιμου φαγητού στη διάθεση, άλλωστε, είναι γνωστές εδώ και καιρό.
  6. Φτιάξε ένα πρόγραμμα για το τι θα κάνεις όταν τελειώνεις τη δουλειά σου. Δες ταινίες, ξεκίνα μία σειρά, πιάσε το βιβλίο που σε εμπνέει. Έτσι, θα νιώθεις ότι ο χρόνος σου είναι γεμάτος πράγματα και δε θα αισθάνεσαι ότι μένεις πίσω όντας στο σπίτι.