Εργασία και χαρά

Εργασία και χαρά

Κάποιοι χώροι εργασίας σου ανοίγουν την όρεξη για δουλειά.

 

Η προσωπική μου γνώμη -χωρίς να έχω πτυχίο στο θέμα- είναι ότι αν θέλεις οι εργαζόμενοι σου να αποδώσουν τα μέγιστα πρέπει να τους δίνεις το κίνητρο να το κάνουν. Να τους δημιουργείς ένα ευχάριστο περιβάλλον και μια φιλική ατμόσφαιρα για να έρθουν οι άνθρωποι με όρεξη στο γραφείο τους και να μην κοιτάνε ανά μισή ώρα το ρολόι τους.

Αυτή τη λογική ακολουθούν τελευταία αρκετές εταιρείες οι οποίες μάλιστα συμπληρώνουν με εταιρικές κοινωνικές παροχές για τους εργαζομένους και τις οικογένειες τους. Έτσι και η Microsoft τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Best Multinational Workplaces του 2011. Το βραβείο απονεμήθηκε στην εταιρεία σε συνέχεια καταγραφής 100 εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη. Αυτή τη χρονιά 1380 εταιρείες συμμετείχαν στην έρευνα με περισσότερους από 1, 5 εκατομμύρια εργαζομένους.

Περισσότεροι από 12.000 εργαζόμενοι της Microsoft συμμετείχαν στην έρευνα και έστω και οι μισοί να μίλησαν θετικά νομίζω ότι αξίζει να υποβάλλετε το βιογραφικό σας αν σκέφτεστε τη μετανάστευση.