Τώρα είναι η ευκαιρία να βελτιώσεις τον τρόπο που συνεργάζεσαι με τους άλλους

Τώρα είναι η ευκαιρία να βελτιώσεις τον τρόπο που συνεργάζεσαι με τους άλλους

Το όραμα που έχεις σαν αρχηγός ή μέλος μία ομάδας, είναι ή καθαρή ιδέα για το προς τα πού κατευθύνεσαι. 

Τώρα που πιθανόν να χρειάζεσαι να ανακαλύψεις νέους τρόπους για να κρατήσεις το όνειρό σου ζωντανό, μην βάζεις εμπόδια. Τώρα είναι η σωστή στιγμή να φορέσεις τα διαφορετικά καπέλα της επιχειρηματικότητας, αν αυτό χρειάζεσαι για να πάει η εταιρία ή η δουλειά σου μπροστά.

Ίσως χρειαστεί να κάνεις κάτι για πρώτη φορά, ίσως χρειαστεί να κάνεις κάτι πιο συχνά από ποτέ, αυτό που έχει σημασία όμως είναι να τα καταφέρεις!

Πριν τρέξεις να προλάβεις όλα όσα έχεις να κάνεις για την επιχείρησή σου ή την εργασία σου αύριο το πρωί, διάβασε τα παρακάτω και μην ξεχάσεις να δώσεις με το παράδειγμά σου δύναμη στους συναδέλφους ή τους εργαζόμενους σου.

  1. Παρέμεινε δυνατή και δούλεψε με πάθος.

Είναι ο σίγουρος τρόπος να παραμείνεις επιχειρηματικά και εργασιακά δυνατή και να εμπνεύσεις και άλλους να κάνουν το ίδιο. Έχε την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να τα καταφέρεις και μην ξεχνάς ότι η αυτοπεποίθηση είναι μεταδοτική και την χρειάζονται όλοι! Οι σπουδαιότεροι επιχειρηματίες του πλανήτη εργάζονται με πάθος και το μεταδίδουν με ευκολία και στους γύρω τους. Βάλε την ενέργεια που αξίζει στην επιχείρηση ή την εργασία σου και αυτό θα οδηγήσει και τους γύρω σου να κάνουν το ίδιο.

  1. Προγραμμάτισε τις εργασίες σου σε ευθεία γραμμή με τους στόχους σου.

Οι αποτελεσματικές ομάδες εργάζονται με πρόγραμμα. Σαν αρχηγός ή μέρος της ομάδας φρόντισε οι καθημερινές εργασίες σου να σχετίζονται άμεσα με τους στόχους που έχετε θέσει. Αυτό θα σας δώσει την ώθηση που χρειάζεστε για να οδηγηθείτε εύκολα στους επιχειρηματικούς σας στόχους.

  1. Να εργάζεσαι υπεύθυνα αλλά χωρίς εγωισμό.

Η ατομική ακεραιότητα και υπευθυνότητα είναι κάτι που βελτιώνει αφάνταστα την ροή στην εργασία και ενώνει τις ομάδες όσο τίποτα άλλο. Το να νιώθουν οι ομάδες αλλά και τα μέλη τους ότι έχουν την κυριότητα των όποιων εργασιών αυξάνει τις πιθανότητες να ολοκληρωθούν οι όποιες εργασίες αλλά και να συνεργαστούν τα μέλη σε καλό κλίμα.

  1. Ενεργοποίησε τους γύρω σου αλλά παρέμεινε ταπεινή.

Το όραμα που έχεις σαν αρχηγός ή μέλος μία ομάδας, είναι ή καθαρή ιδέα για το προς τα πού κατευθύνεσαι. Η έννοια του σκοπού, είναι το γιατί στοχεύεις εκεί. Σε όλους αρέσει να νιώθουν οτι είναι μέλος κάτι μεγαλύτερου από εκείνους. Μην ξεχνάς να επικοινωνείς συχνά τους λόγους, τους στόχους και τον τρόπο που θα φτάσετε όλοι εκεί που θέλετε. Κάνε το με ταπεινότητα και δώσε σε όλους την ευκαιρία να νιώσουν μέρος της επιτυχίας.


Natalia Deligiorgi

Certified Performance & Development Coach

Performance Coaching Greece

www.performancecoaching.gr

nd@performancecoaching.gr