Τρεις τρόποι για να σε συμπαθήσουν περισσότερο στο γραφείο

Τρεις τρόποι για να σε συμπαθήσουν περισσότερο στο γραφείο

Μερικά tips που θα σε βοηθήσουν.

Καλώς ή κακώς, οι άνθρωποι λειτουργούμε καλύτερα όταν νιώθουμε ότι μας συμπαθούν. Μας κάνει να αισθανόμαστε πιο άνετα στον χώρο όπου βρισκόμαστε. Είμαστε κοινωνικοί από τη φύση μας, ακόμα και οι πιο αντικοινωνικοί από εμάς. Οπότε, όταν μιλάμε για τα επαγγελματικά και το γραφείο με τις τόσες ώρες που περνάμε εκεί, είναι λογικό να θέλουμε να απολαύσουμε τη συμπάθεια των συναδέλφων μας.

Και υπάρχουν τρεις εύκολοι και αρκετά σίγουροι τρόποι για να βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

  1. Βρες πού είσαι καλή.

Όταν ξέρεις σε ποιους τομείς είσαι καλή, μπορείς να το αξιοποιήσεις και να γίνεις απαραίτητη στο γραφείο. Θα είσαι το άτομο το οποίο εμπιστεύονται για να φέρει εις πέρας τη δουλειά και, κατά συνέπεια, αυτή που θα τους δίνει ψυχική ηρεμία γιατί θα τους μειώνει το άγχος.

  1. Βοήθα.

Το να είσαι καλή σε κάτι είναι ένα πράγμα. Το δεύτερο μέρος αυτού είναι να μπορείς να βοηθήσεις και να μεταλαμπαδεύσεις τις γνώσεις σου. Αν ξέρεις, για παράδειγμα, πώς να χρησιμοποιείς ένα λογισμικό και βοηθήσεις κάποιον συνάδελφο να το μάθει, αμέσως δίνει την εικόνα και στον ίδιο και στους υπόλοιπους ότι δε σε ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός σου.

  1. Ενδιαφέρσου για τους ανθρώπους.

Φυσικά και δε γίνεται να γίνεις φίλη με όλους στο γραφείο. Η φιλία είναι πολύ ευαίσθητο θέμα και δεν πληρούν όλοι τα κριτήρια για να κερδίσουν αυτόν τον τίτλο στη ζωή σου. Ωστόσο, το να ρωτήσεις πώς είναι κάποιος είναι θέμα ανθρώπινου ενδιαφέροντος. Παύεις να είσαι ένας υπάλληλος και γίνεσαι ο άνθρωπος πίσω από αυτόν, γιατί, κακά τα ψέματα, πέρα από οτιδήποτε άλλο, είμαστε -ή θα έπρεπε να είμαστε- άνθρωποι.

Πάνω απ' όλα, όμως, μην ξεχνάς να είσαι εσύ. Κi όποιος θέλει θα έρθει να κουμπώσει στη ζωή σου.