Αποτοξίνωση από το Facebook

Αποτοξίνωση από το Facebook

Προκειμένου να απολυθείτε, μάλλον είναι προτιμότερο να ξεκολλήσετε από το Facebook.

Τα social networks είναι πλέον απαραίτητα στη ζωή μας. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε. Παρόλα αυτά, πολύ συχνά μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα, όπως για παράδειγμα οξύ εθισμό.

Αυτό σημαίνει ότι το πρωί που ξυπνάτε μπαίνετε στο Facebook, πηγαίνοντας στη δουλειά μπαίνετε από το κινητό και τουιτάρετε πόση κίνηση έχει στο δρόμο, φτάνετε στη δουλειά και πατάτε refresh σε όλες τις σελίδες σας κάθε τρεις και λίγο μη χάσετε καμιά ειδοποίηση και λοιπά και λοιπά.

Δεν μπορεί να μην έχετε προσέξει όμως ότι όλο αυτό σας τρώει απίστευτα πολύ χρόνο από την εργασία σας, με αποτέλεσμα να μένετε πίσω και να κάθεστε να κάνετε υπερωρίες (τις οποίες το πιθανότερο είναι να μην πληρώνεστε). Ξεκολλήστε από τα social networks, κλείστε τα πεντακόσια παράθυρα που έχετε ανοιχτά στον υπολογιστή σας και πάρτε μια βαθειά ανάσα. Το μαρτύριο θα κρατήσει περίπου 10 λεπτά, αλλά μετά θα αισθανθείτε μια πρωτόγνωρη απελευθέρωση.

Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας να χρησιμοποιεί τα social networks ως ένα ευχάριστο διάλειμμα και όχι ως τη βασική σας ημερήσια απασχόληση. Η απόδοση της δουλειάς σας θα εκτοξευθεί στα ύψη και ο διευθυντής σας θα γεμίσει χαρά.