Μήπως έχεις επαναπαυτεί λίγο στη δουλειά σου;

Νατάσσα Σχοινά
Μήπως έχεις επαναπαυτεί λίγο στη δουλειά σου;

Όταν περνάνε τα χρόνια μπορεί να συμβεί κι αυτό.

Όταν βρίσκεσαι σε μία δουλειά κι αρχίζει να περνάει ο καιρός, είναι πολύ πιθανό να επαναπαύεσαι. Ο χώρος που στην αρχή σου δημιουργούσε τεράστιο ενθουσιασμό ή και φόβο για να πετύχεις, να είσαι καλή στο πόστο σου, να παίρνεις πρωτοβουλίες, να προσφέρεσαι για κάθε τι καινούργιο, τώρα σιγά-σιγά ξεθωριάζει. Είναι που από ένα σημείο και μετά η θέση σου δεν είναι πια καινούργια, οπότε σαν να νιώθεις ότι το ενδιαφέρον σου μειώνεται. Αυτό, όμως, μπορεί να σημαίνει ότι χάνεις την όρεξη να εξελιχθείς και ως επαγγελματίας και σίγουρα δεν το θες. Η εξέλιξη είναι πάντα καλή και σε βοηθάει τόσο ψυχολογικά όσο και στο μέλλον σου.

Τι μπορείς, λοιπόν, να κάνεις:

  1. Ενημέρωση.

Μην αρκείσαι στις γνώσεις που έχεις αποκτήσει μέχρι στιγμής στο γραφείο. Γιατί να μένεις σε όσα σου χρειάζονται ακριβώς για να κάνεις τα καθήκοντά σου, όταν μπορείς να γεμίσεις με επιπλέον γνώσεις που θα σε κάνουν και πιο έμπειρη επαγγελματία και εφοδιασμένη για μία διαφορετική, πιο προηγμένη θέση αύριο-μεθαύριο;



via GIPHY

  1. Online μαθήματα.

Η τεχνολογία έχει δώσει πολλές επιλογές για κάθε τομέα. Πλέον, μπορείς απλώς να κάνεις google search τον τομέα που σε ενδιαφέρει, να διαβάσεις από την άνεση του σπιτιού σου, μέχρι να δώσεις εξετάσεις διαδικτυακά για να πάρεις την αντίστοιχη διαπίστευση. Το πιο θετικό απ’ όλα είναι ότι μπορείς να ρυθμίζεις εσύ τις ώρες του διαβάσματός σου, οπότε να συνδυάσεις τα μαθήματα εύκολα με τη δουλειά ή ό,τι άλλο έχεις να κάνεις.