Σημάδια που δίνουν την εντύπωση ενός χαρισματικού ανθρώπου στη δουλειά

Νατάσσα Σχοινά
Σημάδια που δίνουν την εντύπωση ενός χαρισματικού ανθρώπου στη δουλειά

Κάποια χαρακτηριστικά βοηθούν περισσότερο προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Οι άνθρωποι είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους. Οι χαρακτήρες και οι προσωπικότητες ποικίλλουν κι αυτό είναι και το ωραίο της ζωής. Είτε είναι σε προσωπικό επίπεδο είτε στο επαγγελματικό κομμάτι. Ότι μπορείς να γνωρίσεις ποικίλα άτομα και μαζί με αυτά και τους τρόπους με τους οποίους λειτουργούν και υπάρχουν. Κάποιοι είναι πιο εξωστρεφείς και ανοιχτά κοινωνικοί, κάποιοι προτιμούν έναν στενότερο κύκλο και δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα να τον ανοίξουν.

Όλα αυτά είναι αποδεκτά και ο καθένας πράττει αυτό που κάνει τον ίδιο να αισθάνεται καλύτερα. Ωστόσο, αυτό που νιώθεις συνήθως το εκπέμπεις. Γι’ αυτό και οι πιο «χαρισματικοί» άνθρωποι, εκείνοι που τείνουν να συγκεντρώνουν τη συμπάθεια και την προσοχή των άλλων πιο άμεσα μέσα στην εταιρεία, έχουν την τάση να συγκεντρώνουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

  1. Είναι ενεργητικοί και αισιόδοξοι κι αυτή η θετική ενέργεια λειτουργεί σαν πόλος έλξης για τους γύρω τους.

  2. Δείχνουν κατανόηση στους άλλους. Τους βγαίνει φυσικά κι όχι προσποιητά. Τους κάνουν να νιώθουν άνετα να μοιραστούν τις σκέψεις τους και τους ανακουφίζουν από τα προβλήματά τους, έστω και μόνο ακούγοντάς τα.

  3. Είναι κοινωνικοί και θέλουν να μπουν στη διαδικασία να γνωρίσουν τους συναδέλφους τους. Ουσιαστικά και όχι μόνο στα τυπικά και πιο διεκπεραιωτικά του θέματος.

  4. Η αυτοπεποίθηση αποπνέει πίστη στον εαυτό τους αλλά και εμπιστοσύνη από την πλευρά των γύρω. Ένας άνθρωπος που είναι σίγουρος για αυτά που λέει και αυτά που κάνει διαλύει και τις όποιες αμφιβολίες μπορούν να δημιουργηθούν από την πλευρά των άλλων.