LinkedIn: Το δίκτυο - «υπερόπλο» για επιχειρήσεις και επαγγελματίες και στην «Covid εποχή»

LinkedIn: Το δίκτυο - «υπερόπλο» για επιχειρήσεις και επαγγελματίες και στην «Covid εποχή»

Το LinkedIn, η παγκόσμια πλατφόρμα που φέρνει σε επαφή επαγγελματίες και επιχειρήσεις, έχει αναδειχθεί στην «εποχή κορωνοϊού», ως πολύτιμο «υπερόπλο» όσων γνωρίζουν και αξιοποιούν τις δυνατότητες του. 

Μέσω της πλατφόρμας αυτής, που διαθέτει περισσότερους από 700 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες σε περισσότερες από 200 χώρες, εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο αναζητούν στελέχη, ενώ παράλληλα, επαγγελματίες διερευνούν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες, χωρίς όρια, χωρίς τους… «πατροπαράδοτους» γεωγραφικούς περιορισμούς, αλλά με πολλαπλά κέρδη σε διάφορα επίπεδα. Το «απέραντο διαδίκτυο» δημιουργεί ευκαιρίες – αρκεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να γνωρίζει καλά τι ακριβώς αναζητά και πώς να χρησιμοποιεί όλα όσα του προσφέρονται για τον σκοπό αυτό.

Η εποχή του κορωνοϊού ανέδειξε την ισχύ του διαδικτύου

Επιχειρηματικοί όμιλοι και επαγγελματίες ανά τον κόσμο διέβλεψαν από πολύ νωρίς πως η πανδημία του νέου κορωνοϊού και η νόσος Covid-19 επρόκειτο να προκαλέσουν τεράστιες αλλαγές παγκοσμίως, σε πολλαπλά επίπεδα. Λίγους μήνες μετά, οι προβλέψεις αυτές επιβεβαιώθηκαν και σήμερα μπορούμε να κατανοήσουμε πως σχεδόν τα πάντα λειτουργούν διαφορετικά από αυτό που ονομάζουμε «προ-Covid» εποχή. Ειδικά όσον αφορά στις επιχειρήσεις και τον επαγγελματικό τομέα, η πανδημία επηρέασε δραστικά όχι μόνο όσους αναγκάστηκαν εκ των πραγμάτων να μειώσουν ή και να παύσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα λόγω των εκτεταμένων lockdown, όσο και εκείνους που συνέχισαν να λειτουργούν, επιχειρώντας να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και την ραγδαία αλλαγή.

Αυτό που έγινε ξεκάθαρο ήδη από τα πρώτα εικοσιτετράωρα είναι πως στην εποχή που διανύουμε και κατά την οποία «σχηματίζεται» το μέλλον των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο, κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει το διαδίκτυο, οι online συνεργασίες και η remote εργασία. Νέες ευκαιρίες δημιουργούνται για ανθρώπους που εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας αναζητούν εργασία, ενώ και από την πλευρά των επιχειρήσεων η γκάμα επιλογών αυξάνεται σημαντικά, καθώς πλέον ενστερνίζονται όλο και περισσότερο τους νέους τρόπους συνεργασιών, σε ευρύτερο επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr