Μήπως επέστρεψες στη δουλειά μετά τις διακοπές και νιώθεις περίεργα;

Νατάσσα Σχοινά
Μήπως επέστρεψες στη δουλειά μετά τις διακοπές και νιώθεις περίεργα;

Δεν είναι και το πιο περίεργο πράγμα που μπορεί να συμβεί.

Η χρονιά που περνάμε είναι -το λιγότερο που μπορούμε να πούμε- περίεργη. Τα νέα δεδομένα που μας έφερε αυτή η πανδημία, μας έκλεισαν για μήνες στο σπίτι να περιμένουμε πότε θα μπορούσαμε να βγούμε έξω, όχι τόσο για την έξοδο, αλλά γιατί μας είχαν λείψει οι δικοί μας άνθρωποι. Πέρνοντας το πράσινο φως, οι περισσότεροι σπεύσαμε να κανονίσουμε διακοπές. Όχι απαραίτητα μακριά από την πόλη ή σε νησιά, αλλά λίγες μέρες με την οικογένεια και τους φίλους μας, χρησιμοποιώντας ακόμα και μόνο το αυτοκίνητο για να αποφύγουμε τον περιττό συνωστισμό.

Το καλοκαίρι, όμως, πέρασε πριν καν έρθει. Ή τουλάχιστον κάπως έτσι νιώθουμε, γιατί αυτό συμβαίνει με όλα τα όμορφα πράγματα. Σε κάνουν να νιώθεις ότι η ώρα περνάει πιο γρήγορα όταν ασχολείσαι μαζί τους. Και, κάπως έτσι, φτάσαμε στο σήμερα και στην επιστροφή των περισσότερων στις δουλειές τους.



via GIPHY


Είτε ανήκεις στους ανθρώπους που έκαναν μεγάλες διακοπές είτε πιο σύντομες, η προσαρμογή στην αλλαγή της εποχής, στην επανεκκίνηση του «ρολογιού» της νέας σεζόν, στο καθημερινό άγχος, είναι δύσκολη. Πρέπει να δώσεις τον κατάλληλο χρόνο στον εαυτό σου για να εγκλιματιστείς, αφού μαζί με εσένα κι όλοι οι υπόλοιποι θα βρίσκονται σε αντίστοιχη φάση. Τι σημαίνει αυτό; Εντάσεις. Τα νεύρα μπορεί να είναι λίγο πιο τσιτωμένα από τα συνηθισμένα τους επίπεδα. Είναι αναμενόμενο να νιώθεις σαν οι αντοχές σου να μην είναι οι ίδιες. Με τόσους ανθρώπους να βρίσκονται στον ίδιο χώρο, όμως, μπορείς να φανταστείς τι θα γίνει, αν ο καθένας από αυτούς ξέσπαγε στον διπλανό του. Χειρότερη διάθεση και πτώση του επιπέδου παραγωγικότητας. Κανείς δε θέλει να δουλεύει σε ένα περιβάλλον γεμάτο αρνητική ενέργεια. Γι’ αυτό, όλοι επωμιζόμαστε την ευθύνη του εαυτού μας για να είμαστε και εμείς και το σύνολο καλά.

Οπότε, τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση; Υπομονή και όση θετική σκέψη μπορεί να έχει ο καθένας, μέχρι να μπουν εκ νέου τα πράγματα σε μία σειρά και ξαναβρούμε τα πατήματά μας. Είναι περίεργη η φάση, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τη φτιάξουμε. #thinkpositive



via GIPHY