Στα πόσα δευτερόλεπτα γνωριμίας κάποιος έχει σχηματίσει άποψη για εσένα;

Νατάσσα Σχοινά
Στα πόσα δευτερόλεπτα γνωριμίας κάποιος έχει σχηματίσει άποψη για εσένα;

Κι όμως, μέσα σε τόσα λίγα δευτερόλεπτα σχηματίζονται οι πρώτες εντυπώσεις.

Πες ότι είσαι νέα στη δουλειά και οι πρώτες μέρες περνάνε γνωρίζοντας τους ανθρώπους με τους οποίους θα συνεργαστείς και γενικά όσους έχεις την παραμικρή επαφή. Το blend in είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας ώστε να ενσωματωθείς, να έχεις ανθρώπους για αλληλεπίδραση και για να φτιάξεις το γενικότερο περιβάλλον από αυτήν την άποψη. Ακόμα κι αν δεν ανήκεις και στους πιο κοινωνικούς ανθρώπους του κόσμου.

Ο καθένας έχει το δικό του στιλ όταν έρχεται η στιγμή να κάνει νέες γνωριμίες. Κάποιοι το κρατάνε σε πιο σοβαρή φάση, άλλοι γίνονται πιο διαχυτικοί. Το πώς θα το εκλάβει η απέναντι πλευρά και τι εντύπωση θα της δημιουργηθεί είναι ένα άλλο θέμα.

Δεδομένου ότι είμαστε τόσο διαφορετικοί μεταξύ μας, ακόμα και το level του χαμόγελού σου μπορεί να αποτελέσει κριτήριο αξιολόγησης για τον άλλον. Και πόσο χρειάζεται για να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματά του; Σύμφωνα με το Work It Daily, μόλις 30 δευτερόλεπτα.

Ορθώς θα σκεφτείς ότι πρόκειται για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα που σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να αποφανθείς, αλλά με τους ρυθμούς που κινούμαστε και τον αριθμό των γνωριμιών καθημερινά, είναι αναμενόμενο να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα, τα οποία στην πορεία είτε θα επιβεβαιωθούν είτε θα ανατραπούν.

Γενικά, υπάρχουν και tips που μπορούν να σε βοηθήσουν να κάνεις καλές πρώτες εντυπώσεις και μπορείς να βρεις μερικά εδώ.