Το κόλπο για κολακευτικό φωτισμό στη βιντεοκλήση όταν δεν έχεις ring light

Νατάσσα Σχοινά
Το κόλπο για κολακευτικό φωτισμό στη βιντεοκλήση όταν δεν έχεις ring light

Για να έχεις την εικόνα που ζητάς στην κάμερα.

Οι βίντεο-κλήσεις έχουν γίνει πια το must εργαλείο για τη δουλειά. Η τηλεργασία συνεχίζεται δυναμικά και, όπως φαίνονται τα πράγματα, αυτό δεν είναι κάτι που θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον. Γι’ αυτό και κρίνεται αναγκαίο να αξιοποιούνται τρόποι που να διευκολύνουν την ομαλή διεξαγωγή της δουλειάς από το δωμάτιο του σπιτιού.

Όλοι έχουμε δει τους celebrities όταν ανοίγουν την κάμερα. Το αποτέλεσμα είναι τόσο φωτεινό και εντυπωσιακό που πολλές φορές αναρωτιέσαι πώς γίνεται να επιτυγχάνουν αυτό το αποτέλεσμα. Το φως που πέφτει στο πρόσωπό τους σε κάνει να αναρωτιέσαι τι γίνεται λάθος και δεν μπορείς με τίποτα να το κάνεις μόνη σου.

Το περίφημο ring light είναι, ωστόσο, αυτό που τις περισσότερες φορές «σώζει» την κατάσταση. Τι γίνεται, όμως, αν δεν το έχεις, αλλά δε θες η εικόνα σου να είναι θολή, σκοτεινή ή άχρωμη την ώρα της συνομιλίας;

Το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι ένα: Κάνε τη βίντεο-κλήση μέσω laptop και άνοιξε τον φακό του κινητού για να πέφτει στρατηγικά σαν προβολέας ακριβώς πάνω στο πρόσωπό σου. Πρόσεξε να μην το τοποθετήσεις πίσω σου, γιατί έτσι θα δημιουργηθούν σκιές. Στην περίπτωση που ο φακός του κινητού σου δεν είναι ο ιδανικός, μπορείς να ενισχύσεις την κατάσταση κατεβάζοντας μερικές εφαρμογές με φακούς.