Ποιος θα πάει τα παιδιά σχολείο;

Ποιος θα πάει τα παιδιά σχολείο;

Αυτή είναι μια εύλογη απορία, ειδικά αν και ο σύζυγος δουλεύει νωρίς το πρωί και δεν προλαβαίνετε να τα πάτε μόνοι σας. Ευτυχώς όμως υπάρχουν και οι άλλοι γονείς.

Αντί να προσπαθείτε να γίνετε λάστιχο, τρέχοντας για να πάτε τα παιδιά στο σχολείο και αμέσως μετά να φτάσετε στη δουλειά σας εγκαίρως, εμείς σας προτείνουμε να επενδύσετε στις δημόσιες σχέσεις.

Σίγουρα οι φίλοι των παιδιών σας θα κάνουν πάρτυ γεννεθλίων ή γιορτές, στα οποία όταν οι ηλικίες είναι μικρές συνήθως παρευρίσκονται και γονείς. Εκεί μπορείτε να γνωρίσετε αρκετούς από τους γονείς των συμμαθητών με τους οποίους συναναστρέφονται τα παιδιά σας και μπορείτε μέχρι και να διαμορφώσετε δυνατές φιλίες. Αυτό βεβαίως μπορεί να γίνει και στις συνελεύσεις γονέων και κηδεμόνων και γενικά οπουδήποτε συγκεντρώνονται γονείς.

Ανάμεσα σ' αυτούς μπορεί να βρεθεί κάποιος που έχει το χρόνο και την όρεξη να μεταφέρει –εκτός απ' τα δικά του- και τα δικά σας παιδιά. Ή μπορεί να είναι γείτονας και να μην του κοστίζει απολύτως τίποτα να πάρει μαζί και τα παιδιά σας. Μπορεί μάλιστα, τα παιδιά σας να πηγαίνουν μαζί αγγλικά ή μπαλέτο και να μπορέσετε να του το ξεπληρώσετε. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όλοι οι γονείς αναγνωρίζουν τις δυσκολίες του να εργάζεσαι και να είσαι γονιός και γι' αυτό προσπαθούν να λειτουργούν με αλληλεγγύη.