6 ερωτήσεις που θα σε κάνουν να πάρεις αμέσως τη θέση σ' ένα επαγγελματικό interview

6 ερωτήσεις που θα σε κάνουν να πάρεις αμέσως τη θέση σ' ένα επαγγελματικό interview

Για να περάσεις τη συνέντευξη με απόλυτη επιτυχία.

Η στιγμή της μεγάλης μέρας έφτασε και εσύ πρέπει να είσαι πανέτοιμη για τη συνέντευξη που τόσο πολύ καιρό ήθελες να πραγματοποιηθεί. Το βιογραφικό σου έχει σταλεί, έχει πάρει έγκριση για την επόμενη φάση και βρίσκεσαι στη διαδικασία ακρόασης για την θέση που τον τελευταίο καιρό επιθυμείς όσο τίποτ΄ άλλο.

Τι γίνεται όμως με όλα όσα θέλεις να πεις, να ρωτήσεις αλλά και να αποσιωπήσεις σε αυτή τη συνάντηση; Πώς πρέπει να επικοινωνήσεις τις ικανότητες, τους στόχους και την επαγγελματική σου εμπειρία στον άνθρωπο που θα έχεις απέναντι σου;

Οι ερωτήσεις που θα σου κάνουν -αλλά και που θα θέλεις να κάνεις κι εσύ με τη σειρά σου- είναι πολλές και σίγουρα κλωθογυρνούν στη σκέψη σου και δεν ξέρεις πώς να τις τιθασεύσεις. Πρόκειται για μια και μόνο στιγμή που θα κρίνει το επαγγελματικό σου μέλλον, συνεπώς πρέπει να είσαι προσεκτική στο τι θα πεις και τι θα ρωτήσεις.

Ένα μεγάλο μέρος υποψηφίων δεν έχει στο μυαλό του ερωτήσεις που θα ήθελε να υποβάλει στον άνθρωπο που έχει απέναντι του όταν βρίσκεται σε ένα επαγγελματικό interview. Είναι όλοι τόσο φοβισμένοι για το αν πληρούν τις προϋποθέσεις για την θέση εργασίας που επιθυμούν που δεν προσπαθούν καθόλου να γίνουν δημιουργικοί και έξυπνοι συνομιλητές.

Για να κερδίσεις τις εντυπώσεις αλλά και για να μάθεις ουσιαστικά όλα εκείνα που θα σου φανούν χρήσιμα στο μέλλον, έχουμε 6 σημαντικές ερωτήσεις που θα σε «περάσουν» στο επόμενο στάδιο και θα σε ξεχωρίσουν από τους υπόλοιπους!

Οι ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις είναι οι εξης:

1.Πώς θα αξιολογούσατε την επιτυχία του επαγγελματία γι’ αυτή τη θέση;

2. Ποιες είναι οι προκλήσεις που ένας επαγγελματίας θα αντιμετωπίσει στην εταιρία σας;

3.Μπορείτε να περιγράψετε μια τυπική ημέρα/ εβδομάδα στην δουλειά;

4.Τι αποτελέσματα θα θέλατε να έχει ο υποψήφιος αυτής της θέσης για τους πρώτους 6 μήνες;

5.Σκεπτόμενος τους ανθρώπους που κατείχαν όλα αυτά τα χρόνια τη συγκεκριμένη θέση, ποια ήταν η διαφορά του καλού επαγγελματία από εκείνον που ήταν πραγματικά πολύ καλός;

6.Τι σας αρέσει περισσότερο δουλεύοντας εδώ;