Τι είναι αυτό που μπορεί ν΄αυξήσει την παραγωγικότητά σου όταν δουλεύεις από το σπίτι

Τι είναι αυτό που μπορεί ν΄αυξήσει την παραγωγικότητά σου όταν δουλεύεις από το σπίτι

Τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας είναι εντυπωσιακά!

Θέλεις ν' αυξήσεις την παραγωγικότητά σου εν καιρώ τηλεργασίας; Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι το να είσαι πιο αποτελεσματικός (και ευτυχισμένος) στο σπίτι μπορεί να εξαρτάται από το πώς νιώθεις για το δωμάτιο του σπιτιού στο οποίο εργάζεσαι.

Σύμφωνα με νέα έρευνα του OnePoll εκ μέρους της Aera - η οποία ερεύνησε 2.000 συμμετέχοντες - το 39% είπαν ότι τα συναισθήματα και η διάθεσή τους επηρεάζονται σημαντικά από το άμεσο περιβάλλον τους και το 25% ισχυρίστηκαν ότι το περιβάλλον τους μπορεί να αλλάξει εντελώς τον τρόπο που αισθάνονται.

Οι συμμετέχοντες ανέφεραν πως επηρεάζονται σημαντικά από το πόσο καθαρό ή τακτοποιημένο είναι ένα δωμάτιο, πώς μυρίζει και τι θερμοκρασία έχει. Ακριβώς οι μισοί πιστεύουν ότι γίνονται πιο επιτυχείς όταν αντιμετωπίζουν έναν εντελώς κενό τοίχο στο σπίτι τους ενώ εργάζονται, και το 53% είπε ότι δεν μπορούν να ακούν τραγούδια και ομιλίες όπως για παράδειγμα podcasts, ενώ εργάζονται. Και αν κάτι στο δωμάτιο δεν είναι στη θέση του; Το 66 % είπε ότι δεν μπορούν να σκεφτούν τίποτα άλλο μέχρι να διορθωθεί.

Οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν επίσης τρόπους που διασφαλίζουν στον εαυτό τους ότι μπορούν να χαλαρώσουν στο σπίτι τους - ειδικά καθώς η εργασία από το σπίτι έχει γίνει πια συνηθισμένη από ποτέ-. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι το 78% των ανθρώπων χρησιμοποιούν μια συγκεκριμένη ρουτίνα ή εργάζονται σε ένα συγκεκριμένο χώρο στο σπίτι τους για να αισθάνονται πιο χαλαροί. Το 75% δήλωσαν ότι πρέπει να αισθάνονται «άνετα» για να χαλαρώσουν και το 40% θέλουν να απολαμβάνουν κάποιο είδος σνακ ή ποτό στο πλαίσιο της διαδικασίας χαλάρωσής τους.

Για το 45% των συνολικών ερωτηθέντων, η κρεβατοκάμαρα είναι εκεί όπου αισθάνονται πιο χαλαροί - αλλά για το 25% είναι το μέρος όπου αισθάνονται και πιο παραγωγικοί.

Υπήρχαν όμως και άλλα στοιχεία, κάποιες βασικές λεπτομέρειες που φάνηκαν χρήσιμες κατά την εξέλιξη της έρευνας. Το 65% είπε ότι βρίσκουν τα μπλε χρώματα «χαλαρωτικό» και το 39% ότι το βρίσκουν «τονωτικό», ενώ το 55% και το 47%, αντίστοιχα, δήλωσαν το ίδιο με τη μυρωδιά της κανέλας.

Τι άλλα σημαντικά στοιχεία ανέδειξε η έρευνα; Δες τα στη gallery που ακολουθεί: