Πώς θα φτιάξεις το πιο δελεαστικό βιογραφικό για να βρεις την ιδανική θέση για εσένα

Πώς θα φτιάξεις το πιο δελεαστικό βιογραφικό για να βρεις την ιδανική θέση για εσένα

Υπάρχουν μυστικά επιτυχίας.

Η αλήθεια είναι πως όταν αναζητάμε εργασία, το πρώτο πράγματ που κάνουμε είναι να φρεσκάρουμε το βιογραφικό μας. Προσπαθούμε να το διαμορφώσουμε έτσι ώστε να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις εκείνες που χρειάζεται η θέση που μας ενδιαφέρει.

Τι είναι λοιπόν αυτό που μπορεί να κάνει έναν υπεύθυνο του HR ή έναν εργοδότη, να περάσει στην επόμενη φάση το βιογραφικό μας; Ποια είναι εκείνα τα μυστικά που όταν τα δει μπορεί να αποτελέσει το κλειδί της επιτυχίας μας; Η αναζήτηση μιας καλύτερης θέσης εργασίας αναμφισβήτητα είναι το κυριότερο μέλημά πολλών γυναικών καθημερινά. Λόγω της πανδημίας, που πολλές γυναίκες έχουν μείνει χωρίς δουλειά, αλλά και λόγω μητρότητας που έχουν επιλέξει να μεγαλώσουν πρώτα τα παιδιά τους, πριν γυρίσουν ξανά πίσω στο γραφείο, η ανάγκη για ένα δυνατό βιογραφικό φαντάζει σαν μανα εξ ουρανού!

Πριν ξεκινήσεις λοιπόν ν’ αναζητάς τις ιδανικές θέσεις εργασίας για εσένα, βασικότερη προϋπόθεση είναι η επιμέλεια του σωστού βιογραφικού! Για να ξαναμπείς λοιπόν δυναμικά στον επαγγελματικό στίβο, σου έχουμε 3 βασικούς κανόνες για να γίνει το βιογραφικό σου το πιο θελκτικό προς τους υποψήφιους εργοδότες σου!



1. Πώς θα πρέπει να είναι η εμφάνισή του

Όπως και σε όλα τα άλλα πράγματα, η εμφάνιση παίζει και εδώ ένα πολύ σημαντικό ρόλο. Το βιογραφικό είναι μια πρώτη εικόνα του επαγγελματικού σου προφίλ. Πρέπει το κείμενο να είναι ευανάγνωστο, ευχάριστο στο μάτι και να προδιαθέτει τον άλλον να το διαβάσει.

2, Τι να ένταξεις στο βιογραφικό σου

-Χρησιμοποίησε σωστή γραμματοσειρά!

-Μην αφήνεις επίτηδες μεγάλα κενά και μην χρησιμοποιείς τεράστια γράμματα.

-Μη ενσωματώνεις εικόνες και άλλα άσχετα με την εργασία.

-Προσπάθησε το βιογραφικό σου να είναι περιεκτικό χωρίς πολλές σελίδες (το πολύ τρείς)

-Μην ξεχάσεις να βάλεις φωτογραφία στα προσωπικά σου στοιχεία εκτός κι αν προετοιμάζεις το βιογραφικό σου για εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκεί οι κανόνες είναι τελείως διαφορετικοί. Σύμφωνα με το νόμο δεν είσαι υποχρεωμένος να βάλεις φωτογραφία, ηλικία και οικογενειακή κατάσταση.

-Ενδιαφέροντα και χόμπι: ποτέ μην τα αμελείς. Και αυτά πρέπει να συμβαδίζουν με την δουλειά για την οποία κάνεις την αίτηση.

3. Τι να μην βάλεις

Διάβασε στη gallery που ακολουθεί...