5 μυστικά για να κάνεις τους άλλους να σε βλέπουν με άλλο μάτι στη δουλειά

5 μυστικά για να κάνεις τους άλλους να σε βλέπουν με άλλο μάτι στη δουλειά

Υπάρχουν 5 μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις.

Το εργασιακό μας προφίλ είναι πάντα κάτι που ψάχνουμε να διαμορφώσουμε σε κάθε επαγγελματικό περιβάλλον κι αν βρεθούμε. Έχει αναρωτηθεί ποτέ τι χαρακτήρας εργαζόμενης είσαι;

Πώς μπορεί να σε αξιολογήσει κάποιος ανάλογα με τα προσόντα και τον χαρακτήρα σου; Μήπως είσαι εκείνη που περνάει απαρατήρητη αλλά κάνει σωστά τη δουλειά της ή μήπως εκείνη που περιμένουν όλοι ν' ακούσουν τη γνώμη και τις ιδέες της πριν ξεκινήσουν να ετοιμάζουν κάποιο νέο project; Μήπως είσαι ο άνθρωπος που όλοι θα πουν το πρόβλημά τους ή εκείνη που δυσκολεύεται να επικοινωνήσει με τους συναδέλφους της;

Αν αναρωτιέσαι πώς προκύπτει ο τρόπος που σε αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί σου στο γραφείο, μπορούμε να σου πούμε με σιγουριά πως ...υπάρχει λόγος!

Έχει να κάνει με αυτό που «προπορεύεται» από εσένα, τα πρώτα πράγματα δηλαδή που οι άνθρωποι μαθαίνουν, τις πρώτες εντυπώσεις που δίνεις ή τα πρώτα πράγματα που κάνεις. Αυτά γίνονται η υπογραφή σου στην δουλειά.

Γιατί; Διότι πολύ απλά όλα περιλαμβάνουν την αντίληψη και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις τα πράγματα. Για να εξοικονομήσει χρόνο, το μυαλό μας ασυνείδητα οργανώνει πληροφορίες και εμπειρίες σε νοητικούς χάρτες. Οι αντιληπτές προκαταλήψεις είναι διανοητικές συντομεύσεις που επηρεάζουν τις εντυπώσεις, την κατανόηση και τη λήψη αποφάσεων. Οι έρευνες δείχνουν ότι όταν οι εταιρείες προσπαθούν ενεργά και μειώνουν την αντιληπτική προκατάληψη στη λήψη αποφάσεων, κερδίζουν υψηλότερες αποδόσεις.

5 symvoyles dinates gynaikes

Γιατί είναι δύσκολο να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο σε βλέπουν οι άνθρωποι.

Οι άνθρωποι συνηθίζουν στις «συνήθειες». Οι συνήθειες εξοικονομούν χρόνο και ενέργεια, οπότε είναι ευκολότερο για τους ανθρώπους να έχουν μια ιστορία για το ποια πιστεύουν ότι είσαι, αντί να σε γνωρίζουν καθημερινά όλο και καλύτερα. Αυτός ο τρόπος διαιωνίζεται: μπορεί να είναι πιο ευκολότερο να συμπεριφέρονται σύμφωνα με ένα σενάριο παρά να προσπαθήσουν να αλλάξουν τα δεδομένα τους.

Δες πώς μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σε βλέπουν στον χώρο εργασίας σου.