Πάσχεις από το σύνδρομο του απατεώνα; 4 ερωτήσεις για να το διαπιστώσεις

Πάσχεις από το σύνδρομο του απατεώνα; 4 ερωτήσεις για να το διαπιστώσεις

Τι είναι και πώς αντιλαμβάνεται κανείς ότι πάσχει από αυτό;

Έχεις ακούσει για το «σύνδρομο του απατεώνα»; Όχι, δεν είναι κάποιο αστείο που θέλουμε να σου κάνουμε, είναι ένα υπαρκτό γεγονός και χαρακτηρίζει πολύ μεγάλη μερίδα εργαζομένων.

Ως «σύνδρομο του απατεώνα» ορίζεται η επίμονη αδυναμία να πιστέψει κανείς ότι οι επιτυχίες του εξαρτώνται από τις δικές του ικανότητες. Με άλλα λόγια, το να μην αισθάνεσαι κερδισμένη από την επιτυχία σου ή να αισθάνεσαι συνεχώς πως όλα αυτά είναι ένα μεγάλο ψέμα που θα καταποντιστεί, είναι ένα γνώρισμα που χαρατηρίζει τους ανθρώπους που βιώνουν αυτό το σύνδρομο. Πολλές έρευνες έχουν διαπίστωσει ότι το 90% των γυναικών στο Ηνωμένο Βασίλειο πάσχουν από αυτό, αλλά μόνο το 25% το γνωρίζουν πραγματικά. Σε ένα εργασιακό περιβάλλον από απόσταση όπως είναι η τηλεργασία, τα συναισθήματα του συνδρόμου απατεώνων είναι ακόμη πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

sindromo apateona

Πώς θα καταλάβεις οτι έχεις το σύνδρομο του απατεώνα;

Κάνοντας το τεστ θα το διαπιστώσεις αμέσως! Και δεν πρόκειται για ένα τεστ που θα σου κοστίσει (τουλάχιστον σε χρήμα) γιατί μπορείς να το κάνεις μόνη σου. Μπορείς να ξεκινήσεις ρωτώντας τον εαυτό σου τα ακόλουθα.

1.Ένιωσες ποτέ ότι δεν ανήκεις στον χώρο εργασίας σου;

2.Αισθάνθηκες ποτέ κατώτερη ανάμεσα στους συναδέλφους σου;

3.Έχεις νιώσει ποτέ ότι οι συνάδελφοί σου έχουν κάνει περισσότερα για να αξίζουν τις θέσεις που έχουν απ' ότι εσύ;

4.Έχεις πιάσει ποτέ τον εαυτό σου στη δουλειά, να μη γνωρίζει αρκετά πράγματα από όσα έχει κληθεί να φέρει εις πέρας στην καθημερινότητά του;

Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι που προσφέρουν κουίζ και ερωτηματολόγια που θα υπολογίσουν το αποτέλεσμα σου. Μπες εδώ για να κάνεις ένα πιο εμπεριστατωμένο τεστ.