4 tips για να κερδίζεις αμέσως τους άλλους με τον τρόπο που μιλάς

4 tips για να κερδίζεις αμέσως τους άλλους με τον τρόπο που μιλάς

Πώς να στρέψεις τα βλέμματα των άλλων επάνω σου, απλώς  με τον τρόπο που μιλάς.

Έχει τύχει ποτέ να παραβρεθείς σε μια παρέα όπου κάποιος από τους συνομιλιτές σου να μιλά τόσο όμορφα που να σε κερδίζει αμέσως τη συμπάθεια όλων;

Ναι, είναι χάρισμα να μπορεί κάποιος να τραβά με τον λόγο του, τα βλέμματα όλων επάνω του. Πέρα όμως από μια φιλική ή επαγγελματική κουβέντα που εκφράζει τις απόψεις ενός ανθρώπου, υπάρχουν κάποια tips που μπορούν να ενισχύσουν τον τρόπο με τον οποίο εκφραζόμαστε.

Η αλήθεια είναι πως το να μιλάς όμορφα έχει να κάνει όχι μόνο με τις γνώσεις ενός ανθρώπου αλλά και με το ταλέντο του. Το χάρισμα ενός καλό συνομιλητή είναι έμφυτο όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι για να γίνεις καλύτερη συνομιλήτρια (αν το θέλεις).

Πώς; Υπάρχουν τεχνικές που μπορούν να κάνουν ένα άτομο άκρως επικοινωνιακό και φιλικό προς τους άλλους. Οι επικοινωνιολόγοι συνιστούν πάνω απ' όλα ένα γεμάτο χαμόγελο και 4 σημαντικά βήματα:

1.Δείξε ενδιαφέρον

Μην μπαίνεις σε μία κουβέντα με την πρόθεση να διασκεδάσεις ή απλώς να εντυπωσιάσεις τους πάντες. «Αναζήτησε την Oprah (Winfrey) που κρύβεις μέσα σου», συμβουλεύει η συγγραφέας Morra Aarons-Mele. «Αν συνήθως μιλάς πολύ, είναι σίγουρο ότι σε κάποια φάση της συζήτησης θα κουράσεις τους άλλους, αλλά αν κάνεις ερωτήσεις και ακούς προσεκτικά αυτό που λέει ο συνομιλητής σου, τότε είσαι ένας πιο ελκυστικός και καλός συνομιλητής», αναφέρει η ίδια. Η ομιλήτρια Akash Karia θεωρεί ως ιδιαίτερα σημαντικό το να ενδιαφέρεσαι για τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου ακόμη και σε μία απλή κουβέντα. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαντ, οι άνθρωποι αντλούν τεράστια ευχαρίστηση μιλώντας για τον εαυτό τους, σχεδόν παρόμοια με αυτή που νιώθουν όταν τρώνε το αγαπημένο τους φαγητό.

2.Κράτησε περισσότερη οπτική επαφή με τον συνομιλητή σου

Οι άνθρωποι που είναι αρεστοί σε μία συζήτηση, έχουν την τάση να κοιτούν στα μάτια τους ανθρώπους που μιλούν.

3.Κάνε πρωτότυπες ερωτήσεις

Απόφυγε τις κλασικές ερωτήσεις και αναμενόμενες, γιατί είναι βαρετό. Προσπάθησε να σκέφτεσαι διαφορετικά από τους άλλους και κάνε πρωτότυπες ερωτήσεις που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον του άλλου.

4.Δείξε περιέργεια

Καλό είναι να έχεις ένα "φυσικό" ενδιαφέρον να μάθεις πράγματα για τον συνομιλητή σου.Οι πραγματικά καλοί συνομιλητές φροντίζουν να κρατούν οπτική επαφή, είναι εκφραστικοί, κάνουν ερωτήσεις και δεν διακόπτουν μέχρι να ολοκληρώσει ο συνομιλητής τους πάνω από όλα όμως ενδιαφέρονται και μετράει γι αυτούς η γνώμη των άλλων!