Έχεις χόμπυ; Συγχαρητήρια! Είσαι μια ισορροπημένη επαγγελματίας

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Έχεις χόμπυ; Συγχαρητήρια! Είσαι μια ισορροπημένη επαγγελματίας

Μάθε γιατί η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερού σου χρόνου μπορεί να ωφελήσει και το επαγγελματικό σου προφίλ.

Μπορεί να δουλεύουμε πολύ, μπορεί να κουραζόμαστε πολύ όμως ο χρόνος που αφιερώνουμε για τον εαυτό μας είναι πολύτιμος. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα ο άνθρωπος που έχει έστω κι ένα χόμπι είναι πραγματικά ευτυχισμένος, όχι μόνο σε προσωπικό αλλά και σε επαγγλεματικό επίπεδο!

Πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ υποστηρίζει ότι τα ιδανικά χόμπι για τον καθένα από εμάς είναι όλα εκείνα που δεν σχετίζονται με τη δουλειά μας. Η συγκεκριμένη μελέτη έδειξε ότι οι δραστηριότητες που δεν έχουν καμία σχέση με την εργασία μας μπορεί να έχουν θετική επίδραση στην ευημερία μας. Μάλιστα οι ερευνητές τεκμηριώνουν αυτή την άποψη επισημαίνοντας πως αυτές οι δραστηριότητες «ενεργούν ως ρυθμιστικό στοιχείο ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική μας ζωή».

Τι έδειξε η έρευνα

erevna hobbies

Η έρευνα διαπίστωσε ότι η άσκηση μιας δραστηριότητας που δεν σχετίζεται με την εργασία στον ελεύθερο χρόνο μας μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει σε καλύτερη απόδοση όταν εργαζόμαστε. Η Dr. Ciara Kelly, λέκτορας στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, η οποία ήταν και επικεφαλής αυτής της μελέτης, εξήγησε ότι πρέπει να δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας να επαναφορτιστεί κάνοντας κάτι τελείως διαφορετικό από όσα κάνουμε στη δουλειά μας, οτιδήποτε μπορεί να μας δώσει τον ψυχικό χώρο για να νιώσουμε απεγκλωβισμένοι από την καθημερινότητα. «Ουσιαστικά σας δίνει την ευκαιρία να δείτε περισσότερες εκδοχές του εαυτού σας, έτσι ώστε να μπορείτε ν' αντλήσετε δύναμη και αυτοπεποίθηση. Η εμπιστοσύνη που νιώθουμε μετά από αυτό δε συγκρίνεται με τίποτα», λέει η Ciara.

Αν ακόμη δεν έχεις βρει τα χόμπι που θα σε αποφορτίσουν μετά από μια κουραστική ημέρα στο γραφείο, το παρακάτω video θα σου δώσει 10 super ιδέες...



Θυμάσαι το hobby της Μαρίας Ηλιάκη στην περσινή καραντίνα; Αν όχι, θα στο θυμήσω εδώ

Ο ελεύθερος χρόνος μας είναι πολύτιμος. Οι ειδικοί συστήνουν να τον αξιοποιούμε με δραστηριότητες που έχουν όφελος στο σώμα και στο πνεύμα μας. Αν αγαπάς το διάβασμα, τις χειροτεχνίες, μια βόλτα στη φύση ή για παράδειγμα την εκμάθηση ξένων γλωσσών, να προσπαθείς να βρίσκεις πάντα χρόνο για να τα απολαμβάνεις.

Aλήθεια εσύ γνωρίζεις ποια είναι τα δημοφιλέστερα χόμπι ανδρών και γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο; Μάθε τα στη gallery που ακολουθεί...