Μη φοβηθείς και στα 40 να αλλάξεις καριέρα

Μαρία Ροδίτη
Μη φοβηθείς και στα 40 να αλλάξεις καριέρα

Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις επάγγελμα, ειδικά μάλιστα αν η δουλειά σου δεν σε κάνει ευτυχισμένη.

Συμβαίνει πολύ συχνά να βλέπουμε ανθρώπους που έχουν αυτό που λέμε «στρωμένη» δουλειά, που έχουν έναν ικανοποιητικό μισθό και το τέλειο επαγγελματικό περιβάλλον, όμως κατά βάθος είναι δυστυχισμένοι.

Εγώ γνωρίζω αρκετούς, που φαινομενικά έχουν μια πολύ καλή δουλειά, με εξαιρετικές αποδοχές και περιτριγυρίζονται από υπέροχους- όπως λένε- ανθρώπους. Δεν τους αρέσει, όμως, το αντικείμενο της δουλειάς τους. Ό,τι κάνουν, το κάνουν καταναγκαστικά και αυτό το «κουβαλούν» σε όλη την καθημερινότητά τους.

Αν κι εσύ νιώθεις έτσι, αν σε έχει πάρει από κάτω και αισθάνεσαι να «πνίγεσαι» με το επάγγελμά σου, μην πιέζεις τον εαυτό σου. Φύγε! Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις καριέρα. Είτε είσαι 35, είτε 40, είτε 50, η αλλαγή και οι νέοι δρόμοι είναι εκεί και σε περιμένουν να τους ανακαλύψεις.

4 μυστικά που θα κάνουν το βιογραφικό σου περιζήτητο

Μη διστάζεις και μην ακούς κανέναν

Τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, δεν μπορώ να το στηρίξω αυτό το βήμα τη δεδομένη στιγμή, τι θα πει ο κόσμος, οι φίλοι μου, ο σύντροφός μου, η οικογένειά μου, θα έπρεπε να νιώθω ευγνώμων με όλα όσα μου προσφέρει η δουλειά μου, είμαι πολύ μεγάλη για να δοκιμάσω κάτι άλλο… Σίγουρα όλα αυτά τα έχεις κατά νου.

Και μπορώ να καταλάβω ότι ακόμα κι αν η ιδέα αλλαγής καριέρας έχει αρχίσει να ριζώνει για τα καλά μέσα σου, οι παραπάνω παράμετροι σε κάνουν να βάζεις φρένο σε αυτό το νέο ξεκίνημα που έχεις οραματιστεί.

via GIPHY

Μην αργείς άλλο! Δεν έχει κανένας δικαίωμα να εμποδίζει την επιθυμία σου και αυτό το οποίο θα σε κάνει ευτυχισμένη. Δεν είναι κακό να αλλάξεις καριέρα στα 40 ή στα 50. Η ζωή είναι δική σου και εσύ την ορίζεις.

Εσύ αποφασίζεις τι είναι αυτό που σε κάνει να πετάς στα σύννεφα και εσύ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα τι σε κάνει να μελαγχολείς, τι σε πνίγει.

Και εφόσον η δουλειά είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς σου, αντιλαμβάνεσαι ότι -όχι απλά αξίζει- αλλά πρέπει να κυνηγήσεις το όνειρό σου. Γιατί μόνο έτσι θα είσαι ευτυχισμένη. Και μαζί με εσένα και όλοι όσοι βρίσκονται γύρω σου.

Μια ζωή την έχουμε

Έχω φίλες που έκαναν το μεγάλο λάθος να σπουδάσουν αυτό που είχαν ονειρευτεί οι γονείς τους, αλλά δεν κατάφεραν. Να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό και να βρουν δουλειά σε ξένη χώρα, γιατί οι γονείς τους είχαν όνειρο, αλλά στα νιάτα τους δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν.

Και ξέρεις πώς είναι τώρα αυτά τα κορίτσια; Δυστυχισμένα. Λαχταρούν να έρθει το καλοκαίρι για να ταξιδέψουν στη χώρα μας, είναι εγκλωβισμένες σε μια καθημερινότητα, σε μια χώρα και σε ένα συνολικό περιβάλλον στο οποίο νιώθουν χάλια, αλλά διστάζουν να τολμήσουν.



Θέλεις κι εσύ να εγκλωβιστείς κατ’ αυτόν τον τρόπο και να σκέφτεσαι ότι το πρωί δεν θέλεις να ξυπνήσεις για να πας στη δουλειά σου; Σου αξίζει; ΟΧΙ! Γι’ αυτό, άσε τους ενδοιασμούς, τους φόβους και τα ερωτηματικά στην άκρη και κάνε πραγματικότητα το όνειρό σου.

Ποτέ και για τίποτα δεν είναι αργά. Πόσο μάλλον για την αλλαγή καριέρας!