Κάντε αισθητή τη παρουσία σας

Κάντε αισθητή τη παρουσία σας

Στην καινούρια σας δουλειά, οι συνάδελφοι πρέπει να ξέρουν ποια είστε και να μπορούν να εκφέρουν (τη) γνώμη (που εσείς θέλετε) για εσάς.

Βρίσκεστε σε ένα νέο, ολοκαίνουριο εταιρικό περιβάλλον και προσπαθείτε να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα. Κανείς δεν σας ξέρει και πολύ συχνά είστε η αόρατη του γραφείου. Σ' αυτό βέβαια παίζει ρόλο και η δική σας ψυχική διάθεση που σας βάζει στον ρόλο της έντρομης ξένης που όλοι παρατηρούν με σκοπό να την κρίνουν και να την κατακρίνουν. Βγείτε από αυτά τα περιοριστικά πλαίσια και κάντε τον εαυτό σας ορατό, χωρίς βέβαια να γίνετε πομπώδεις.

Θέλετε οι συνάδελφοί σας να σας ξέρουν ως αυτή που φέρνει αποτέλεσμα και όχι ως τη διάφανη υπάλληλο που κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς κάνει και για ποιο λόγο τριγυρίζει ανάμεσά τους. Φροντίστε λοιπόν να συμμετέχετε ενεργά και να κάνετε την παρουσία σας αισθητή, κρατώντας ταυτόχρονα τις ισορροπίες. Συστηθείτε στους συναδέλφους σας που δεν γνωρίσετε ακόμα, κάντε χιούμορ, πείτε την άποψή σας, δραστηριοποιηθείτε. Προσέξτε όμως να μην τρομάζετε τους συναδέλφους σας προσεγγίζοντάς τους επιθετικά.