Το Νο 1 λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν στέλνουν το βιογραφικό τους σε μια εταιρία

Το Νο 1 λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν στέλνουν το βιογραφικό τους σε μια εταιρία

«Στείλε το βιογραφικό σου σε επιλεγμένους παραλήπτες», λέει η Lauren Gardner, επικεφαλής στην εύρεση νέων ταλέντων στη Microsoft.

Υπάρχουν μερικοί χρυσοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε κατά την αναζήτηση μιας νέας θέσης εργασίας. Πρώτα απ' όλα ελέγχουμε το βιογραφικό μας για τυχόν λάθη! Το να επικεντρωθούμε στη δημιουργία του βιογραφικού μας και στην προσθήκη τυχόν νέων στοιχείων για να είναι θελκτικό στην νέα εταιρεία που πρόκειται να το αποστείλουμε, αποτελεί ύψιστης σημασίας, λένε οι ειδικοί.

Ορισμένα λάθη, ωστόσο, είναι λιγότερο προφανή και είναι πιο δύσκολο να αποφευχθούν – αλλά τέτοιες παραλείψεις μπορεί να κάνουν τη διαφορά στο να σε αποδεχτούν ή να σε απορρίψουν σε μια εργασία-.

5 κοινά λάθη που γίνονται στο βιογραφικό και καλό θα ήταν να αποφύγεις

Η Lauren Gardner, επικεφαλής στην εύρεση νέων ταλέντων στη Microsoft, κατανοεί πολύ καλά αυτά τα λάθη. Έχει αξιολογήσει χιλιάδες υποψηφίους στα 31 χρόνια που εργάζεται για τον τεχνολογικό κολοσσό και λέει στο CNBC Make It ότι όσοι αναζητούν εργασία τείνουν να κάνουν ένα σημαντικό λάθος κατά την αναζήτησή τους. Σύμφωνα με την Gardner, το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας υποψήφιος είναι να καταφύγει σε «συνολικές αιτήσεις».

Στείλε το βιογραφικό σου σε επιλεγμένους «παραλήπτες»

ergasia.jpg

«Θα στείλουν χίλια βιογραφικά και ελπίζουν ότι ένα θα έχει επιτυχία», εξηγεί. «Δεν θα συνιστούσα να στείλετε μόνο μία ή δύο αιτήσεις, αλλά όταν στέλνετε πάρα πολλές, οι υπεύθυνοι θα αρχίσουν να αναρωτιούνται με τι είστε πραγματικά παθιασμένοι». Αντίθετα, η Gardner συνιστά να στοχεύσεις την αναζήτηση εργασίας, ξεκινώντας με μια λίστα 10-15 εταιρειών που σε ενδιαφέρουν και να επεκτείνεις την αναζήτησή αυτή εάν δεν βλέπεις αποτελέσματα. Είναι επίσης σημαντικό να είσαι συνοπτική και να κάνεις το βιογραφικό σου να χωράει σε μία σελίδα. «Οι άνθρωποι συχνά δημιουργούν γελοία μεγάλα βιογραφικά, αλλά κανείς δεν έχει χρόνο να εξετάσει όλες αυτές τις πληροφορίες», λέει η Gardner.

Αν είχες την προσοχή κάποιου για 30 δευτερόλεπτα, τι θα ήθελες να μάθει για εσένα;

«Έχω δει μερικά φανταστικά βιογραφικά όπου οι άνθρωποι όχι μόνο αποτυπώνουν τις δεξιότητες και τις εμπειρίες τους, αλλά περιλαμβάνουν μια σύντομη ενότητα με ενδιαφέροντα που τονίζει τα χόμπι και τα πάθη τους και τα καλύπτουν όλα σε λιγότερο από ένα λεπτό», λέει η Gardner.