Σπουδές στις Καλές και Εφαρμοσμένες Τέχνες: Το μοντέλο εκπαίδευσης που θα σου ανοίξει τα φτερά

Σπουδές στις Καλές και Εφαρμοσμένες Τέχνες: Το μοντέλο εκπαίδευσης που θα σου ανοίξει τα φτερά

Η Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Deree – The American College of Greece προσφέρει στους σπουδαστές ένα μοντέλο εκπαίδευσης που παρέχει όλα τα εφόδια για τη συνέχεια στην καριέρα τους.

Η Τέχνη και οι απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει σε όσους ακολουθούν τους δρόμους της, αποτελεί ελκυστικό αντικείμενο για πάρα πολλούς νέους ανθρώπους. Οι σπουδές στις Καλές και Εφαρμοσμένες Τέχνες (Fine and Performing Arts) σήμερα μπορούν να προσφέρουν δεκάδες ευκαιρίες καριέρας για όλους όσοι επιλέγουν να εντρυφήσουν στο αντικείμενο και να ασχοληθούν εις βάθος με αυτό. Ειδικά για το συγκεκριμένο πεδίο των Τεχνών, όμως, που είναι ευρύ και μπορεί να οδηγεί σε πολλές και διαφορετικές διαδρομές ζωής και καριέρας, είναι σημαντικό να γίνει εγκαίρως η κατάλληλη επιλογή σπουδών, ώστε να τεθούν γερές βάσεις για το μέλλον.

Η Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Deree – The American College of Greece προσφέρει στους σπουδαστές ένα μοντέλο εκπαίδευσης που παρέχει όλα τα εφόδια για τη συνέχεια στην καριέρα τους. Τα προγράμματα της Σχολής παρέχουν γνώσεις για όλους τους τομείς της Τέχνης, με άμεση αντίληψη και ενσωμάτωση όσων συμβαίνουν στο παγκόσμιο προσκήνιο και στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα. Οι σπουδαστές παίρνουν τα εφόδια που χρειάζονται τόσο για να χτίσουν τη δική τους επαγγελματική πορεία όσο και για να μπορέσουν να συνεχίσουν με μεταπτυχιακές σπουδές σε αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα διεθνώς.

Τα προγράμματα σπουδών στην Frances Rich School of Fine and Performing Arts του Deree άλλωστε, συνδυάζονται με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, τις οποίες αγκαλιάζει το ετήσιο Φεστιβάλ Τεχνών του Κολλεγίου, αλλά και η συνεχώς ανανεούμενη, εκτενής συλλογή έργων τέχνης του ιδρύματος. Ιστορία της Τέχνης, Χορός, Graphic Design, Μουσική, Μιούζικαλ, Θέατρο, Visual Arts περιλαμβάνονται στα αντικείμενα σπουδών, ενώ από το 2020, οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν το φιλόδοξο προπτυχιακό πρόγραμμα Σπουδών Κινηματογράφου του Deree.

deree1.jpg

Το μοντέλο εκπαίδευσης του Deree – The American College of Greece

Το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδος ιδρύθηκε το 1875 και αποτελεί το μακροβιότερο κολλέγιο σπουδών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Με το εκπαιδευτικό μοντέλο που ακολουθεί και υποστηρίζει εδώ και δεκαετίες, βοηθά τους σπουδαστές του να θωρακίσουν το μέλλον τους σε όλους τους τομείς. Προσφέροντας γνώσεις και δεξιότητες, ευκαιρίες, αξίες και όραμα, αναδεικνύεται σε κορυφαίο εκπαιδευτικό οργανισμό. Στο Deree - Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδος, οι σπουδαστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ πολλών σύγχρονων αντικειμένων Ψυχολογία, Logistics and Supply Chain Management, σπουδές στον τομέα του Περιβάλλοντος, Ναυτιλιακά, Επικοινωνία και φυσικά τις Καλές και Εφαρμοσμένες Τέχνες. Έτσι, το εκπαιδευτικό αυτό ίδρυμα δημιουργεί νέους επαγγελματίες, δίνοντας έμφαση στη θωράκιση του μέλλοντός τους, με γνώσεις αλλά και δεξιότητες, απαραίτητες για κάθε νέο άνθρωπο που θέλει να ακολουθήσει την καριέρα που ονειρεύεται σε όλους τους τομείς.

Το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα, που εφαρμόζει το Deree σε όλα τα προγράμματα σπουδών του, προσφέρει γνώση αλλά και soft skills – τις λεγόμενες και «μαλακές δεξιότητες», που πλέον θεωρούνται απαραίτητες για την επαγγελματική πορεία των αποφοίτων του. Μέσα από την καθοδήγηση των καθηγητών, τα ατομικά και ομαδικά projects, τις πολλές φοιτητικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η οργάνωση σε clubs και συλλόγους, οι σπουδαστές του κολλεγίου αναπτύσσουν κριτική σκέψη και δεξιότητες που – πιθανώς – δεν φαντάζονταν ότι διαθέτουν: Αυτοπεποίθηση, ηγετικό πνεύμα, άνεση στην επιχειρηματολογία.

Επιλογές στήριξης των φοιτητών: Παράλληλες σπουδές, εξωτερικό, διασύνδεση με την αγορά εργασίας

Στο Deree – The American College of Greece οι σπουδαστές μπορούν να απολαμβάνουν μια σειρά ευκαιριών για την περαιτέρω καλλιέργειά τους, για την εξέλιξή τους και για το μέλλον τους. Έτσι, μπορούν να αξιοποιούν τις δυνατότητες που δίνει το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών (μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε πρώτο το Deree το 2011) ώστε φοιτητές και φοιτήτριες δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (ΑΕΙ και ΑΤΕΙ) να σπουδάσουν παράλληλα στο Deree είτε για ένα ακόμη πλήρες πτυχίο (major), είτε για μία υποειδίκευση (minor). Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να επιλέξουν έναν κύκλο 6-7 μαθημάτων, από ένα σύνολο 38 ακαδημαϊκών προγραμμάτων (majors) και 58 minors που προσφέρονται στο Deree. Μεταξύ των προνομίων τους περιλαμβάνεται ένα ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης, ύψους 6,1 εκ. ευρώ για το 2022-23, που προσφέρει βοήθεια σε πάνω από 90% των αιτούντων, αλλά και πτυχίο με διπλή πιστοποίηση, από τον αμερικανικό οργανισμό NECHE, που πιστοποιεί πανεπιστήμια, ανάμεσά τους το Harvard, Boston, Tufts, και άλλα, καθώς και του βρετανικού Open University (OU).

Ενδεικτική της στήριξης προς τον σπουδαστή είναι και η δυνατότητα «Undecided», προσωρινού status, κατά το οποίο ο ίδιος δεν έχει ακόμα επιλέξει major και μπορεί να παρακολουθήσει μαθήματα γενικής παιδείας με βάση το αμερικανικό μοντέλο εκπαίδευσης, ώστε να αποφασίσει στην πορεία τι είναι αυτό που του ταιριάζει καλύτερα.

deree2.jpg

Παράλληλα, το Γραφείο Καριέρας (Office of Career Services) του Deree, στέκεται δίπλα στους σπουδαστές, με στόχο τη σωστή επιλογή μεταπτυχιακού ή και επαγγελματικού κλάδου αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής σε εκθέσεις και διάφορα business events, που ανοίγουν επαγγελματικούς δρόμους για όλους. Συμβουλευτική καριέρας, training και ευκαιρίες πρακτικής άσκησης σε όλο τον κόσμο, είναι μερικές μόνο από τις δυνατότητες που δημιουργεί το συγκεκριμένο γραφείο του Deree, μία από τις πιο νευραλγικές, ολιστικές και ουσιαστικές παροχές του κολλεγίου προς τους σπουδαστές του.

Κορύφωση των εργασιών του Γραφείου Καριέρας είναι οι Career Days, ένας θεσμός που μετρά 46 χρόνια και αποτελεί μία ετήσια επαγγελματική έκθεση. Σκοπός είναι να φέρει σε επαφή εκπροσώπους της αγοράς με τους φοιτητές του Deree, με απώτερο στόχο την ευκαιρία μίας συνέντευξης και τελικά την αρχή μιας επαγγελματικής πορείας στο μέλλον. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και εν μέσω πανδημίας, το Deree διοργάνωσε ψηφιακά τον θεσμό και μάλιστα, στο Career Days 2021 πήραν μέρος 125 εταιρείες και 239 recruiters, ενώ 172 φοιτητές και απόφοιτοι εξάσκησαν τις δεξιότητές τους στις συνεντεύξεις.

To Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος εξάλλου δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να σπουδάσουν για κάποιο διάστημα –ακαδημαϊκό εξάμηνο, τετράμηνο, μήνα ή και ακόμα και ολόκληρο ακαδημαϊκό έτος– σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού, στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία, με δίδακτρα του Deree ή/και υποτροφία. Έτσι, οι φοιτητές του έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον κόσμο, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να έρθουν σε επαφή με άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς και να βρουν τι τους ταιριάζει περισσότερο, έχοντας δοκιμάσει στην πράξη το «διαφορετικό» (δείτε εδώ την πλήρη λίστα με τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια).

deree3.jpg

Το εκπαιδευτικό μοντέλο του Deree – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος διέπει ολόκληρο το πρόγραμμα σπουδών, ανεξαρτήτως σχολής ή κατεύθυνσης που επιλέγει ο σπουδαστής. Οι σπουδές στην Frances Rich School of Fine and Performing Arts του Deree ανοίγουν τον δρόμο για ένα μέλλον στην Τέχνη, ένα μέλλον στα σπουδαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου, ένα μέλλον γεμάτο ευκαιρίες, προτάσεις, γνώση και όραμα.