Επιχειρήσεις και ποδήλατο: ποια η σχέση μεταξύ τους;

Επιχειρήσεις και ποδήλατο: ποια η σχέση μεταξύ τους;

5 λόγοι που το ξεκίνημα μιας καριέρας μοιάζει με το να μαθαίνεις να κάνεις ποδήλατο.

Είχατε ποτέ σκεφτεί πως όλα στη ζωή επαναλαμβάνονται; Και όμως, μπορεί όχι όλα, αλλά σίγουρα το ξεκίνημα μιας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας μοιάζει με το να μαθαίνεις να κάνεις ποδήλατο. Και ιδού γιατί:

  • Δεν θα το καταφέρετε όπως ακριβώς θέλετε με την πρώτη. Πιθανότατα όταν ανεβήκατε πρώτη φορά σε ποδήλατο να νιώσατε ανασφάλεια και μην είχατε πολύ εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας. Να μπερδευόσασταν με ταχύτητες, φρένα, τιμόνι, πετάλι ταυτόχρονα. Κάπως έτσι είναι και το ξεκίνημα μιας δουλειάς, πολλά καινούργια και ταυτόχρονα.
  • Μπορεί να πέσετε, όμως δεν θα έχετε καμία εξέλιξη αν δεν σηκωθείτε. Είναι επώδυνο να πέφτεις και ντροπιαστικό. Όμως, αν την πρώτη φορά που πέσατε με το ποδήλατο δεν είχατε ξανασηκωθεί δεν θα είχατε ποτέ μάθει να κάνετε ορθοπεταλιά.
  • Χωρίς επιμονή δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα. Είναι εύκολο να παραιτείστε όταν πέφτετε, νιώθετε μπερδεμένες και το μέλλον μοιάζει αβέβαιο. Μπορεί να μην μπορείτε να ξανανέβετε ποτέ σε ποδήλατο, όμως οι κόποι σας δεν έχουν πάει χαμένοι. Έχετε διανύσει έστω κάποια μέτρα και έχετε προπονήσει σώμα και μυαλό.
  • Μερικές φορές είναι τρομακτικό. Το να μαθαίνεις ποδήλατο μερικές φορές δεν είναι εύκολο και φαντάζει τρομακτικό. Ο φόβος της αποτυχίας είναι ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας που σας τρομάζει είτε στο ποδήλατο είτε στη δουλειά σας.
  • Τα βιβλία δεν μπορούν να σας διδάξουν πως θα το κάνετε. Μόνο η πρακτική οδηγεί στην τελειότητα. Τα βιβλία θα σας δώσουν τις οδηγίες, αλλά αν δεν ανέβετε στη σέλα δεν θα μάθετε ποτέ.