Η διαφορά συναδέλφου και φίλου

Η διαφορά συναδέλφου και φίλου

Ό, τι είδους σχέση κι αν έχουμε με ένα άτομο, στην δουλειά προέχει ο επαγγελματισμός.

Στο χώρο της δουλειάς περνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας και αν έχετε να κάνετε με συναδέλφους, τότε καλό είναι να προσέξετε ιδιαίτερα τις σχέσεις σας μαζί τους. Σαφώς και είναι χρήσιμο να τα πηγαίνετε καλά, να υπάρχει συμπάθεια, εκτίμηση και σεβασμός, αυτό όμως δε συμβαίνει πάντοτε. Ό, τι κι αν αισθάνεστε τελικά για τους συναδέλφους σας, αυτό που επιβάλλεται να κάνετε είναι να δείχνετε σεβασμό προς όλους και να μην υποτιμάτε κανέναν.

Σε καμία περίπτωση μην πέσετε στην παγίδα να κατηγορήσετε τους συναδέλφους σας για οτιδήποτε πίσω από την πλάτη τους και φροντίστε να είστε διακριτικές σε όλα. Το γεγονός ότι δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να είστε φίλοι μεταξύ σας δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συνεργάζεστε αρμονικά, για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται να είστε πολιτισμένοι και πολύ συχνά να λειτουργείτε με βάση τη λογική και το συμφέρον σας.

Στην ίδια λογική, αν είστε από πριν φίλοι με κάποιον συνάδελφό σας ή γίνετε πολύ καλοί φίλοι στην πορεία, αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να του συγχωρείτε όσα λάθη κάνει στον χώρο εργασίας και να δικαιολογείτε τις όποιες αμέλειες και καθυστερήσεις του. Δεν χρειάζεται να είστε άλλα άτομα, μπορείτε όμως κάλλιστα να τον βγάλετε για ένα ποτό και να του μιλήσετε για όσα σας δυσαρεστούν στον τρόπο με τον οποίο κάνει την δουλειά του και πως αυτό επηρεάζει τη δική σας.