Είστε έτοιμες να επιτύχετε σε οποιεσδήποτε καταστάσεις;

Είστε έτοιμες να επιτύχετε σε οποιεσδήποτε καταστάσεις;

Εξάσκηση, καθοδήγηση και επιμονή θα σας κάνουν ακαταμάχητες.

Είναι αλήθεια πως όσο περισσότερο εξασκείς κάτι τόσο καλύτερα το εκτελείς και μάλιστα με τον καιρό όλο και ευκολότερα. Φανταστείτε, λοιπόν, την δουλειά σας και την καριέρα που θέλετε να χτίσετε σαν το γνωστό άθλημα σκι. Μπορεί να προπονείστε για χρόνια, να έχετε κατέβει πλαγιές και πλαγιές, όμως, με κάθε σλάλομ που κάνετε γίνεστε όλο και καλύτερες. Αρκεί, όμως, μόνο η εμπειρία που αποκτάται με την εξάσκηση;

Η πρακτική εξάσκηση δεν βοηθά σε τίποτα χωρίς την απαραίτητη καθοδήγηση έτσι ώστε να υπάρχει εξέλιξη. Στο σκι πάντα χρειάζεται ένας δάσκαλος για να δείξει νέα πράγματα και να διορθώσει τυχόν λάθος συνήθειες και στο χώρο εργασίας ο διευθυντής σας ή ο μέντοράς σας αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο.

Τέλος, η εξάσκηση πάει πακέτο με την λέξη επιμονή. Όπως και στο σκι, είναι δύσκολο να κάνεις όταν το χιόνι είναι πάρα πολύ και συνεχώς πέφτετε. Οι δικαιολογίες είναι εύκολο να ειπωθούν και ακριβώς εδώ, κόντρα στην αναβλητικότητα έρχεται η επιμονή. Όταν είστε κουρασμένες, βαριέστε και δεν έχετε κίνητρο, η επιμονή σας είναι αυτή που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε από τον μέσο όρο.