5 tips για να αντιμετωπίσετε τη γκρίνια του διευθυντή σας

5 tips για να αντιμετωπίσετε τη γκρίνια του διευθυντή σας

Επειδή, μόνο αυτό(ς) σας έλειπε

Δεν φτάνουν οι περικοπές, δεν φτάνουν οι έκτακτες εισφορές, δεν φτάνει που έχετε φορτωθεί την άπειρη δουλειά, έχετε να αντιμετωπίσετε και την μουρμούρα του διευθυντή σας σε καθημερινή βάση. Ιδού, λοιπόν, 5 tips που θα κρατήσουν σε ουδέτερο έδαφος τη σχέση σας μαζί του:

1. Πάρτε το απόφαση: πηγαίνοντας κόντρα στην κακή του διάθεση και τους κακούς του τρόπους, το μόνο που θα πετύχετε είναι να χαλάτε τα δικά σας νεύρα και την δική σας ψυχολογία. Και οπωσδήποτε χρειάζεστε όση διάθεση σας έχει απομείνει, για να τα βγάλετε πέρα με τις καθημερινές εκκρεμότητές σας- κρίμα δεν είναι να την σπαταλήσετε σε εντάσεις με τον προϊστάμενό σας;

2. Φροντίστε να πηγαίνετε δέκα λεπτά νωρίτερα στο πόστο σας. Θα έχετε την άνεση να κάνε update για όσα συνέβησαν την προηγούμενη μέρα και να κάνετε και μια μικρή προετοιμασία για το πλάνο της ημέρας.

3. Προσπαθείστε να είστε όσο πιο ενημερωμένοι γίνεται πάνω στο αντικείμενό σας, ώστε να μην βρεθείτε αντιμέτωποι με τις αιφνιδιαστικές ερωτήσεις του διευθυντή σας (που μπορεί να σας φανούν παράλογες, αλλά θα πρέπει να απαντήσετε).

4. Κρατήστε αρχείο για ό,τι διεκπεραιώνετε. Έτσι, αν ψάξει να βρει αφορμή για να σας φέρει σε δύσκολη θέση, υποβαθμίζοντας τη δουλειά σας, θα έχετε στα χέρια σας ντοκουμέντα που θα τον διαψεύσουν.

5. Έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε "τεχνική" θα σας βοηθήσει να γλιτώσετε από την γκρίνια του, όμως μην επιτρέψετε ποτέ στα κακόβουλα σχόλιά του να σας πάρουν από κάτω και να σας κάνουν να αμφισβητήσετε αυτό που είστε.

Extra bonus: Το χιούμορ είναι ένα πολύ δυνατό όπλο όταν έχετε να αντιμετωπίσετε δύστροπους χαρακτήρες. Και είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος, για να δώσετε την δική σας απάντηση, χωρίς να χάσετε το αφοπλιστικό χαμόγελό σας !