Απολαύστε τη δουλειά σας!

Απολαύστε τη δουλειά σας!

Ξεκινώντας με μικρά και απλά καθημερινά βήματα

H καθημερινή πίεση είναι αναπόφευκτο κομμάτι της δουλειάς, έχει το τίμημά της. Το στρες προκαλεί αύξηση της έκκρισης της κορτιζόλης, που κάνει την καρδιά να χτυπά ταχύτερα και τους μυς να σφίγγουν, και αυξάνει την πίεση. Παρότι αυτή η αντίδραση μπορεί να σας δώσει την ενέργεια να αντεπεξέλθετε σε μια προθεσμία ή ένα επείγον περιστατικό, ο οργανισμός δεν είναι εξοπλισμένος να βρίσκεται διαρκώς σε κατάσταση συναγερμού. Πρέπει λοιπόν, να βρίσκουμε μικρές και έυκολες λύσεις ώστε να καταφέρνουμε να βελτιώνουμε την ψυχολογία μας. Όσο και αν μας φαίνεται απίστευτο, από τα πιο φαινομενικά ασήμαντα πράγματα ξεκινά η αλλαγή!

8961989-sad-business-woman-in-office-working-with-white-table-laptop-and-diary-personal-organizer-headache

Στο τέλος της ημέρας, αφήστε τα προβλήματα σπίτι. Καθαρίστε το μυαλό σας από κάθε άσχημο περιστατικό και άγχος(όσο γίνεται), γεμίζοντάς το με όμορφες εικόνες. Απλές λύσεις, όπως το να ακούσετε το αγαπημένο σας τραγούδι ενώ επιστρέφετε σπίτι, στέλνουν το σήμα ότι είναι η ώρα της μετάβασης στην προσωπική σας ζωή. 'Ενα δείπνο με φίλους είτε μια επίσκεψη στο γυμναστήριο, εξασφαλίζουν ότι θα δε χασομερήσετε στο γραφείο, αλλά θα θελήσετε να φύγετε στην ώρα σας και ταυτόχρονα δεν θα χάσετε καιρό από την προσωπική σας ζωή.

Για να μην παγιδευτείτε στην κακή σας διάθεση και τις αρνητικές σκέψεις τοποθετήστε τα πόδια σας σταθερά στο δάπεδο. Το να νιώσετε ότι πατάτε σε στερεό έδαφος θα σας κάνει να συγκεντρωθείτε και θα σας απαλλάξει από την κακή διάθεση. Επιπλέον, όταν κάτι μας αναστατώνει και μας δημιουργεί αρνητική διάθεση, όπως η κακόπιστη κριτική ενός συναδέλφου, συχνά ακινητοποιούμαστε και σταματούμε να αναπνέουμε. Όταν αντιλαμβανόμαστε μια απειλή, το πρωτόγονο μέρος του εγκεφάλου μας προετοιμάζει το σώμα για μάχη, δράση ή φυγή, στέλνοντας αίμα στα χέρια και τα πόδια μας –άρα, μακριά από τον εγκέφαλο–, οπότε αισθανόμαστε πιο μπερδεμένοι. Η αργή, βαθιά και ρυθμική αναπνοή μπορεί να κατευνάσει αυτή την αντίδραση, όταν βρίσκεστε στη δουλειά.

Migraine-Personality

Μην κουράζετε τα μάτια σας με τον υπολογιστη και προπάντως μην έχετε την οθόνη πολύ κοντά στο πρόσωπό σας. Το 90% των χρηστών Η/Υ εμφανίζουν το σύνδρομο ηλεκτρονικού υπολογιστή, μια σειρά συμπτωμάτων όπως η ξηρότητα και το αίσθημα καύσου στα μάτια, οι πονοκέφαλοι, η θολή όραση και η ευαισθησία στο φως. Όλοι ονειρεύονται ένα γραφείο λουσμένο στο ήλιο, όμως το υπερβολικό φως μπορεί να αντικατοπτρίζεται στην οθόνη σας, προκαλώντας επιπλέον καταπόνηση στα μάτια. Κάντε διαλέιμματα αποστρέφοντας το βλέμμα σας από την οθόνη. Μία καλή λύση ακόμη κι αν δεν έχετε πρόβλημα όρασης είναι να προμηθευτείτε ειδικά γυαλιά με φίλτρο προστασίας. Διαλέξτε κάτι στιλάτο που θα σας δώσει τύπο και γιατί όχι κύρος- εξάλλου είναι στη μόδα.

Χαμογελάστε στους συναδέλφους σας και ξεκινήστε να τους χαιρετάτε. Αναπτύξτε σχέσεις, ώστε να μην νιώθετε μόνοι. Είναι καλό να έχετε κάποιον να μιλάτε, να μοιραστείτε μία δύσκολη στιγμή- ακόμη και να υπολογίσετε στην βοήθειά του, αν δεν προλαβαίνετε!

Τέλος, κρατήστε το γραφείο σας και γενικά το χώρο εργασίας σας καθαρό και περιποιημένο. Τα μικρόβια δεν βοηθούν κανέναν, μα ούτε και το χάος. Φανταστείτε έστω τι εικόνα δίνετε στους γύρω σας. Καλό είναι να έχετε στην άκρη του γραφείου ένα αρωματικό stick ή λαδάκι ομοιοπαθητικής για ευεξία ή διαύγεια- αρωματίζει το χώρο και διευκολύνει την αναπνοή. Βοηθάει!