Πλαστικές επεμβάσεις: Οι καλύτερες και οι χειρότερες για την καριέρα σας

Πλαστικές επεμβάσεις: Οι καλύτερες και οι χειρότερες για την  καριέρα σας

Οι γνώμες των ειδικών

Ο Gordon Pratzer, συγγραφέας του βιβλίου «Εμφάνιση: Γιατί παίζει μεγαλύτερο ρόλο απ' όσο πιστεύατε», προβλέπει ότι οι επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής σε κάποια χρόνια θα γίνουν ένα από τα προσόντα για την επαγγελματική ανέλιξη των εργαζόμενων. Ο Pratzer μπορεί αν μην είναι χειρούργος, αλλά μελετητής του «φαινομένου της εξωτερικής εμφάνισης» και, μαζί με δύο πλαστικούς χειρούργους αναλύουν τις τρεις καλύτερες και χειρότερες επεμβάσεις για την καριέρα μας.

Οι καλύτερες

Βλεφαροπλαστική: Σύμφωνα με τον Patzer, «η συμμετρία στο πρόσωπο είναι συνυφασμένη με την θελκτικότητα, όπως ακριβώς συμβαίνει με τη νιότη και τον πλούτο. Η βλεφαροπλαστική μπορεί να αποδειχθεί επένδυση για την καριέρα μίας γυναίκας».

Lifting προσώπου (για τις γυναίκες άνω των 50): Η Denise Thomas, σύμβουλος κοσμετικής από τη Νέα Υόρκη υποστηρίζει ότι «από την πρώτη στιγμή που κάνει lifting μία γυναίκα, γίνεται πιο χαρούμενη και πιο ευχαριστημένη με τον εαυτό της».

Ρινοπλαστική: Η Lois Stern, συγγραφέας του βιβλίου «Σεξ, ψέματα και κοσμητική χειρουργική» λέει: «Μία ρινοπλαστική, όπως και ένα lifting προσώπου, δίνουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε κάποιον που, επί πολλά χρόνια, ένιωθε μειονεκτικά εξαιτίας ενός χαρακτηριστικού του».


Οι χειρότερες

Lifting στο μέτωπο: Η Thomas υποστηρίζει ότι «Το τράβηγμα στο μέτωπο μπορεί να δημιουργήσει στο πρόσωπο μία μόνιμη έκφραση έκπληξης, που μπορεί να κάνει τον πιθανό μελλοντικό εργοδότη του να αμφισβητήσει την ευφυία του».

Προσθετική στήθους: Σύμφωνα με τη σύβουλο, η αισθητή αλλαγή στο μέγεθος του στήθους μίας γυναίκας μπορεί να αποδειχθεί ανασταλτικός παράγοντας στην καριέρα της, εάν αυτή εργάζεται σε συντηρητικά, υπηρεσιακά περιβάλλοντα όπως, π.χ., μία τράπεζα.

Λιποαναρρόφηση: Γιατί μπορεί, μεν, να αφαιρεί το λίπος από το σώμα μας άμεσα, αλλά εάν οι ασθενείς δεν είναι ειλικρινείς με τους συναδέλφους τους, οι σχέσεις μεταξύ τους μπορεί να καταστραφούν λόγω της μυστικοπάθειας πίσω από την βελτιωμένη εμφάνισή τους.