Μια πρώην συνεργασία

Μια πρώην συνεργασία

Δεν είναι εύκολο να δουλεύεις με τον πρώην. Εμείς όμως έχουμε τη λύση και σε αυτό.

Καταρχάς, είναι πολύ βασικό να είστε επαγγελματίες. Ο εργασιακός χώρος είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την προσωπική σας ζωή και έτσι πρέπει να το διατηρήσετε. Δείτε το ως απλή συνεργασία και κρατήστε ένα επίπεδο.

Αν αισθάνεστε πως το συγκεκριμένο θέμα σας πνίγει, συζητήστε το με τον πρώην σας. Ζητήστε του διακριτικά να έρθει κάπου εκτός γραφείου και μιλήστε μακριά από τα βλέμματα των συνεργατών σας. Ξεκαθαρίστε πως το παρελθόν είναι παρελθόν και προσπαθήστε να αποκολληθείτε από αυτό.

Στην καθημερινή σας επαφή, αποφύγετε τα ευαίσθητα θέματα. Δεν υπάρχει λόγος να του τρίβετε στη μούρη πόσο τέλεια περάσατε με τον καινούριο σας φίλο ση Βιέννη, ούτε πόσο μόνη αισθανθήκατε το βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου, το οποίο περάσατε στον καναπέ, τρώγοντας παγωτό και βλέποντας dvd.

Κρατήστε μακριά από όλο αυτό τους συνεργάτες σας, οι οποίοι συνήθως παίρνουν το μέρος κάποιου, σας λυπούνται ή σας φθονούν. Η ζωή σας δεν είναι σαπουνόπερα, οπότε μην αφήνετε τον κόσμο να την παρακολουθεί.

Το βασικότερο από όλα όμως είναι να δώσετε χρόνο στην κατάσταση. Να είστε σίγουρη πως αργά ή γρήγορα θα βγείτε από τη δύσκολη θέση και όλα θα πάρουν τους κανονικούς τους ρυθμούς.