Εργασία από το σπίτι; Οι τρεις κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε

Εργασία από το σπίτι; Οι τρεις κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε

Για να μείνουν ευχαριστημένοι το αφεντικό, αλλά και η οικογένειά σας

Κατανείμετε σωστά τον χρόνο σας και αποφύγετε τους περισπασμούς, ακολουθώντας τους τρεις κανόνες που σας προτείνει το Queen, για να καταφέρετε να δουλέψετε αποδοτικά από το σπίτι. Με τις συνθήκες εργασίας να έχουν γίνει τόσο ασταθείς, σήμερα, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναλαμβάνουν αν δουλεύουν από το σπίτι τους. Εάν κι εσείς ανήκετε στην ίδια κατηγορία, ακολουθήστε τους τρεις κανόνες που σας δίνουμε σήμερα, για να κάνετε την δουλειά σας με τον αποδοτικότερο δυνατό τρόπο

Δημιουργήστε έναν χώρο, μέσα στο σπίτι, που να ενδείκνυται αυστηρά για δουλειά
Ο σημαντικότερος παράγοντας για να επικεντρωθείτε στη δουλειά, παρότι βρίσκεστε στο σπίτι σας, είναι ένας εργονομικός χώρος, κατάλληλος για να εργαστείτε. Ένα γραφείο στο σωστό ύφος και μία άνετη, αλλά κατάλληλη καρέκλα, είναι ένα πρώτο βήμα.

Προγραμματίστε την κάθε ημέρα σας
Δημιουργήστε μία καλά δομημένη ρουτίνα, που θα βοηθήσει το μυαλό αλλά και το σώμα σας να προσαρμοστούν στο νέο εργασιακό περιβάλλον σας. Σύμφωνα με έρευνες, η προσοχή μας έχει την τάση να αποσπάται κάθε είκοσι, περίπου, λεπτά, οπότε μία καλή λύση είναι να ακολουθήσετε τον κανόνα 20-20: για κάθε είκοσι λεπτά δουλειάς, σηκώστε από την οθόνη του υπολογιστή το βλέμμα σας για 20 δευτερόλεπτα.

Μείνετε σε επαφή με τον έξω κόσμο
Το να αποκτήσετε πειθαρχία και προσήλωση στη δουλειά από το σπίτι, δεν σημαίνει, φυσικά, να αποκόψετε τελείως τους δεσμούς σας με τον έξω κόσμο. Δεν μπορείτε να φτάσετε στο απώγειο της παραγωγικότητάς σας νιώθοντας αποκομμένη από τον έξω κόσμο. Κάθε τέσσερις, περίπου, ώρες, φροντίστε να έρχεστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους- είτε αυτοί είναι μέλη της οικογένειάς σας, είτε γείτονες, είτε ο υπάλληλος στο κοντινότερο καφέ που θα πάτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα.

Διαβάστε ακόμα:

Κάντε ευκολότερη την επιστροφή στο γραφείο
Πέντε tips για να διαπραγματευτείτε τον μισθό σας